Vágólapra másolva!
James Allison tavaly nyáron távozott a Ferraritól, és egy új munkakörben a Mercedesnél folytatja a pályafutását Paddy Lowe utódjaként, míg Dirk de Beer valószínűleg az új beosztottja lesz.

A korábbi pletykáknak megfelelően a Mercedeshez igazolt a Ferrari korábbi technikai igazgatója, James Allison. Az F1-es berkekben nagy tiszteletnek örvendő szakember szeretett volna gyermekeivel több időt tölteni Nagy-Britanniában, miután felesége tavaly hirtelen elhunyt, és a Ferrari sem fejlődött az elvárt módon, ezért augusztusban közös megegyezéssel távozott Maranellóból.

Az F1-es szerződések ilyenkor általában kényszerszabadságot írnak elő a kulcspozícióban lévő mérnökök számára, így Allison kénytelen volt az elmúlt hónapokat a partvonalon tölteni, márciustól viszont visszatér a mezőnybe a Mercedesszel, így akár már az idénynyitó Ausztrál Nagydíjon is ott lehet. Allison egy újonnan létrehozott munkakörben, technikai igazgatóként dolgozik majd.

Allison a Mercedesnél folytatja Forrás: Scuderia Ferrari

„Nagy izgalommal várom, hogy visszatérjek a munkába, miután egy kis időt a sporttól távol töltöttem – nyilatkozta Allison. – Óriási kiváltság, hogy egy olyan csapatnál kaptam helyet, ami az elmúlt három szezon során ilyen látványosan jól teljesített.

Allison leigazolását az tette lehetővé, hogy Paddy Lowe január elején távozott az istállótól, ezzel megszűnt a technikai ügyekért felelős csapatfőnök munkaköre, és Allisont már technikai igazgatóként alkalmazzák, vagyis a hierarchiában Toto Wolff alá rendelték. Ő kiemelte, hogy a Mercedes gárdája minden területen kiemelkedően képzett, és elemében van, ezt a három világbajnoki cím is bizonyítja.

teret enged a fiatal tagjainknak, hogy fejlődjenek, és irányt is mutat a munkájában. James kiváló mérnök, szerintem megleltük a tökéletes srácot, aki remekül illeszkedik a magas beosztású vezetőink közé.”

A Williams is a Ferraritól erősített

Csütörtökön délután a Williams is új igazolásról számolt be, a grove-i istálló szintén a Ferraritól igazolt új vezetőt az aerodinamikai részleg élére Dirk de Beer személyében. A dél-afrikai mérnök Allisonhoz hasonlóan 2017. március 1-jén áll munkához, miután tavaly nyáron új munkakörbe helyezték a Ferrarinál, de ő inkább

Allisonhoz hasonlóan új munkahely után nézett.

„Örömmel tölt el minket, hogy egy olyan tapasztalt szakember csatlakozik hozzánk, mint Dirk. Már hosszú éveket dolgozott aerodinamikai részlegek élén az F1-ben, így kétségtelenül remek erősítés lesz a csapatunknak, miközben továbbra is igyekszünk, hogy a Williams visszatérjen a mezőny élére” – nyilatkozta Claire Williams csapatfőnök-helyettes.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!