Vágólapra másolva!
Vagyonának eltitkolása, és jelentős pénzösszeg kimenekítése miatt bűnösnek találták Vijay Mallyát, a Force India csapatfőnökét Indiában. Továbbra is száműzetésben él Nagy Britanniában.

Bűnösnek találták Vijay Mallyát, a Force India résztulajdonosát és csapatfőnökét az indiai Legfelsőbb Bíróságon, mert bírósági utasítás ellenére nem fedte fel valós vagyonát, és családtagjai külföldi számláira menekített 40 millió dollárt, írja a Times of India. Mallyán több mint 1,2 milliárd dollárnyi adósságot próbálnak behajtani a hitelezői, a következmények elől tavaly Nagy Britanniába menekült.

Mallyát nemrég a brit hatóságok is őrizetbe vették, de a kiadatása egyelőre nem történt meg, viszont az indiai bíróság július 10-re berendelte őt, hogy ítéletet hirdethessen az ügyében. Valószínűleg nem jelenik meg a tárgyaláson, mert már a repülőtéren letartóztatnák egyéb vádak miatt, de a helyzet erősítheti India pozícióját a kiadatás terén.

Mallya az idei VJM10 bemutatóján Forrás: Sahara Force India/Sahara Force India/James Moy Photography

A szóban forgó 40 millió dollárt Mallya tavaly februárban kapta meg, mert kiszállt a United Spirits Ltd-ből, és átadta azt a brit Diageo részére, ám a hitelezői szerint ők erről nem szereztek tudomást, mert Mallya szándékosan visszatartotta az információt. A bíróság a pénz kimenekítésében és az információ eltitkolásában is bűnösnek találta az üzletembert.

Mallya ügyvédje kijelentette, ügyfele nincs olyan helyzetben, hogy visszafizesse a tartozásait.

„Nem sértette meg a bírósági határozatot. Engem senki sem kért arra, hogy mutassak be minden tranzakciót, ezért a 40 millió dollár átutalása sem szerepelt ebben. Sokkoló, hogy a Legfelsőbb Bíróság megpróbál eljárni (Mallya) ellen. Őt helyezik a csődhelyzet miatt a kirakatba” – érvelt az ügyvéd.

A csapat továbbra is jól szerepel Forrás: Sahara Force India/Sahara Force India/James Moy Photography

Bon Fernley, a Force India csapatfőnöke az Auto Hebdo magazinnak azt mondta, Mallya helyzetéről már régóta spekulálnak, de az ő ügyei nem befolyásolják az istálló működését, és a legújabb fejlemények sem hatásosabbak a korábbiaknál. A svájci Blick viszont arról számolt be, hogy a tulajdonosok az eladást fontolgathatják, és állítólag egy amerikai befektető csoportkerült képbe, amelyet a legendás Sir Jack Brabham fia, David vezet.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!