Vágólapra másolva!
A kétszeres világbajnok lelkesen nyilatkozott a McLaren protezsáltjáról, Lando Norris-ról, akivel közös autóban versenyeztek a múlt hétvégén, a daytonai 24 órás versenyen.

Két pilótával is osztozott egy Ligier volánján Fernando Alonso a múlt hétvégén megrendezett daytonai 24 órás verseny alkalmából. Alonso főnöke, Zak Brown csapatánál, a United Autosports színeiben állt rajthoz és rövid ideig vezette is a versenyt, végül műszaki hibák miatt csak a 13. helyen zártak.

Ez azonban nem lombozta le a spanyol versenyzőt, főleg akkor, amikor a Racer.com arra kérte, hogy mondjon néhány szót a váltótársai teljesítményéről. A 2017-es ázsiai LMP3-as bajnokság győztese, Phil Hanson szereplését fantasztikusnak nevezte, de a McLaren újdonsült tesztpilótája, Lando Norris munkáját még nagyobbra értékelte.

Hanson, Norris és Alonso a daytonai hétvégén Forrás: United Autosports Facebook

„Lando meglepetést fog okozni azoknak, akik nem ismerik őt – nyilatkozta Alonso és hozzátette, ő nem csodálkozott a brit fiatal szereplésén. – Nagyon meggyőző volt, amit tett, a csapatmunkában való részvétele, a felkészültsége és az összeszedettsége. Amikor éjszaka esőgumikra váltottunk egy etapra, az 5. helyen álltunk 1 perccel az élen álló mögött. Aztán a nyirkos pályán

„Úgyhogy nedves pályán, élete első prototípusban töltött alkalmával, először Daytonában, először Continental gumikkal visszahozott nagyjából 33 másodpercet 20 kör alatt. Ő még mindössze 18 esztendős, úgyhogy ez igen meggyőző” – nyilatkozta Alonso és ez várhatóan jól esik majd Norris-nak, mert a futam előtt elárulta, hogy szeretne tanulni a kétszeres világbajnoktól.

Norris 2015-ben megnyerte a brit F4-et (MSA Formula), 2016-ban a Eurocup Formula Renault 2.0-t, 2017-ben pedig az F3-as Európa-bajnok lett. Az idei feladata már az F2-es bajnokság megnyerése lesz, miután a McLaren tavaly kinevezte őt tesztpilótának és a Hungaroringen a McLaren Hondát is kipróbálhatta.

A brit fiatal akkor a lágyabb abroncsoknak is köszönhetően, de gyorsabb volt Alonso legjobb eredményénél és hasonló körülmények közepette jobb kört ment Stoffel Vandoorne-nál is, pedig korábban még nem vezetett F1-es kaliberű autót.