Vágólapra másolva!
Akinek a halálhírét keltik, az sokáig fog élni – tartja a mondás. Willi Weber egy rá jellemző frappáns interjúban cáfolta a megromlott egészségi állapotáról szóló híreket, de odapörkölt a Liberty Media orra alá is. Volt menedzsere állítja: semmit sem tud Michael Schumacher hogylétéről.

Február közepén olyan (ál)hírek kaptak szárnyra, miszerint Michael Schumacher egykori menedzsere, Willi Weber halálos beteg, talán már meg is halt. A 75 éves Weber, akinek a neve másfél évtizeden keresztül elválaszthatatlan volt a hétszeres német világbajnokétól, a Kölner Expressnek adott interjút, amelyben cáfolta a rossz állapotáról szóló pletykákat.

„Hálistennek jó egészségi állapotban vagyok, akkor is, ha éppen a hátműtétem után lábadozom" – mondta a lapnak Weber.

Willi Weber és Schumacher 2009-ben. A minden hájjal megkent egykori bordélytulajdonos világverő versenyautókhoz és tekintélyes vagyonhoz juttatta a hétszeres bajnokot Forrás: ddp images/AFP/Sascha Schuermann

Egykori pártfogoltja, Michael Schumacher állapotáról azonban meglepő módon ő sem tudott többet mondani annál a kevés infómorzsánál, amennyi a 2013 decemberében történt síbaleset óta kiszivárgott.

Willi Weber reméli, hogy a család meghívja a Michael Schumacher Autógyűjtemény áprilisi megnyitójára, amelyet Kölnben tartanak. „Ott talán majd megtudhatom, vajon jobban van-e már [Schumacher]" – idézi az exmenedzsert a regionális napilap.

Schumacher győzelmének pillanata a 2004-es Japán Nagydíjon. A német Willi Weber segítségével öt vb-címet nyert a Ferrarinak, és mindet az F1 glória (fejvédő) előtti korszakában Forrás: AFP/Toshifumi Kitamura

Weber a Formula-1 általános állapota miatt is aggódik, szerinte a Liberty Media elmúlt hetekben meghozott döntései nem jó színben tüntetik fel a sportágat.

– mondta Weber.

"Az is bűn, hogy nem lesznek többé táblatartó lányok, ők eddig hozzájárultak a versenyek csillogásához. A Formula-1 új vezetőinek

óvatosabbnak kellene lenniük, különben Mikiegér-sorozattá teszik ezt a remek sportágat."

– véli az egykor a legtöbbet kereső F1-es menedzser.