Vágólapra másolva!
Az Indycar-sorozatban áll rajthoz idén a F1-es legenda, Emerson Fittipaldi unokája, Pietro. A Formula V8-sorozat bajnoki címvédője egyelőre hét futamra szerződött le Dale Coyne csapatához, májusban megkísérli a kvalifikációt az Indianapolisi 500 mérföldesre is.

Pietro Fittipaldi az amerikai Indycar-sorozatban szereplő Dale Coyne Racingnél folytatja pályafutását. A kétszeres F1-es világbajnok, Emerson Fittipaldi 21 éves unokája tavaly megnyerte a Formula V8-sorozat (korábbi nevén World Series by Renault 3.5) bajnoki címét, és eddig az F1 előszobájának számító Formula–2-ben keresett magának állást.

Pietro Fittipaldi tavaly foghíjas mezőnyben nyerte meg a Formula V8 (korábban WSR 3.5) bajnoki címét. Az Indycarban jóval keményebb ellenfelekre számíthat Forrás: DPPI/Thomas Fenetre

Miután ez nem sikerült,

Pietro Fittipaldi hét versenyre szóló megállapodást írt alá a Dale Coyne Racinggel, amit a Twitteren jelentett be.

Pietro első amerikai versenye április elején lesz a phoenixi oválpályán, majd májusban részt vesz az Indy–500 kvalifikációján, illetve – a tervek szerint – magán a versenyen is.

Emerson Fittipaldi utoljára 1995-ben állt rajthoz Amerika legnagyobb versenyén, de abban az évben egy csúnya balesetet szenvedett Michiganben, emiatt felhagyott a versenyzéssel.

Pietro visszatérése azt jelenti, hogy 23 év után a Fittipaldi név újra ott lesz az Indy-500 nevezőinek listáján.

Pietro Fittipaldi itt még zsenge 19 évesen, de már a mexikói Telmex szponzorálásában Forrás: Totalrace.com

A Dale Coyne Racing eddig egyautós csapat volt, kocsijukat az a Sébastien Bourdais vezette, aki 2008-tól másfél évig állt az F1-es Toro Rosso szolgálatában. Január végén jelentették be, hogy a korábbi Indycar-bajnok, Jimmy Vasser társtulajdonosként beszáll az amerikai csapathoz. Ez, valamint Fittipaldi Junior szponzorai tették lehetővé, hogy még egy Dallarát csatasorba állítsanak 2018-ban.