Vágólapra másolva!
A McLaren pilótái választották a legtöbb szuperlágy gumit a Bahreini Nagydíjra. Hamilton, illetve a Ferrari és a Red Bull pilótái mindhárom keverékből ugyanannyit rendeltek.

A McLaren versenyzői bíznak a legkevésbé abban, hogy az MCL33 keményebb összetételű gumikon is versenyképes lesz Szahírban. Erre enged következtetni, hogy

Fernando Alonso és Stoffel Vandoorne is 9-9 garnitúrát rendelt a Pirelli legpuhább (szuperlágy) keverékéből

az április 6-8. között megrendezendő Bahreini Nagydíjra.

Az olasz gumigyártó a szuperlágy (piros), a lágy (sárga) és a közepes (fehér oldalfalú) abroncsokat szállítja a közel-keleti országba, ahol az idény első villanyfényes nagydíját futják majd.

F1-es pilóták gumiválasztása a 2018-as Bahreini Nagydíjra Forrás: Pirelli Media

„Ausztráliában mindhárom gumikeverék jól vizsgázott, nem tapasztaltunk sem szemcsésedést, sem hólyagosodást, legalábbis nem olyan szinten, ami befolyásolhatta volna a[z autók] teljesítményét – fogalmazott Mario Isola, a Pirelli sportfőnöke a Motorsportnak. „Bahreinben azonban minden más lesz:

„Tavaly, amikor egy fokkal keményebb gumikat szállítottunk, a csapatok egyszer vagy kétszer cseréltek. Idén viszont egy szinttel lágyabb [keverékeket választottunk], ezért várhatóan nagyobb lesz a szórás az egyszer, kétszer, vagy még többször cserélő csapatok között" – tette hozzá Isola.

A McLaren a szuperlágy gumikon körözhet a legtöbbet Bahreinben Forrás: Motorsport Images/Zak Mauger

A Mercedes, Ferrari és Red Bull versenyzői – a gumiválasztásuk alapján – hasonló teljesítményre számítanak Bahreinben.

Lewis Hamilton, Sebastian Vettel, Kimi Räikkönen, Daniel Ricciardo és Max Verstappen egyaránt hét garnitúra szuperlágy, négy lágy és két szett közepes gumit rendelt.

Egyedül Valtteri Bottas tért el a csapattársától, a finn csak egy garnitúrát kért a közepes keverékből, viszont ötöt a lágy gumikból.