Vágólapra másolva!
Eric Boullier állítja, hogy a McLaren a végére járt a teszteken előjött technikai hibáknak, ugyanakkor nem vár csodát a hétvégi Ausztrál Nagydíjon. Fernando Alonso csendesen bizakodik.

A barcelonai tesztsorozaton a McLaren szenvedte el a legtöbb műszaki meghibásodást. Fernando Alonso autójának jobb hátsó kereke már a teszt első órájában elgurult (az anyacsavar mozdult el a helyéről), ezen kívül az akkumulátorral, a kipufogóval és a hőtermelés miatt túlhevült, füstölgő hátsó burkolóelemekkel is meggyűlt a mérnökök baja.

A csapat sportigazgatója, Eric Boullier szerint

korrigálni tudták a teszten előjött hibákat, a McLaren felkészülten érkezik az Ausztrál Nagydíjra.

A műszaki gondok mellett Alonso remek köridőket is futott, ami az MCL33 gyorsaságát jelzi Forrás: NurPhoto/Xavier Bonilla

„Lázas munka zajlik ilyenkor a háttérben, minden követ megmozgattunk, hogy a lehető legtöbbet kihozzuk az autóból az első versenyen" – idézi Boullier-t a McLaren melbourne-i versenyelőzetese. „ A téli teszteken sajnos nem mentünk valami megbízhatóan, de azóta, a gyárban ki tudtunk javítani minden problémát, ami [Barcelonában] jelentkezett."

Fernando Alonso a teszt zárónapján a második legjobb időt autózta, ez alapján úgy érzi, sok van még az MCL33-ban, amely az első éles bevetésére készül a Renault erőforrásával.

– mondta a kétszeres világbajnok. „Az első igazi próbatétel Melbourne-ben vár ránk, keményen kell dolgoznunk, hogy összehangoljuk az alkatrészeket."

Fernando Alonso és Eric Boullier is csendes optimizmussal várja a hétvégi F1-es idénynyitót Forrás: McLaren F1

Alonso egyébként – az F1-es pilóták többségéhez hasonlóan – kedveli az Albert parki pályát, illetve az Ausztrál GP előtti fokozott várakozást. „A melbourne-i pálya remek, a hosszú tél után alig várom, hogy megmutassuk, mit tudunk.

– jelentette ki.

Boullier azonban nyugalomra int. „Távol álljon tőlünk, hogy csodát várjunk ettől a hétvégétől, de azt mondhatom, hogy mindent megteszünk a sikerért, ami tőlünk telik."