Vágólapra másolva!
A Ferrari és az FIA közösen vizsgálta ki Kimi Räikkönen bahreini balesetét, amikor a finn pilóta elütötte az egyik szerelőjét. Maurizio Arrivabene Sanghajban elmondta, mire jutottak.

Az olasz istálló és a Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) közösen vizsgálta ki Kimi Räikkönen bahreini balesetét. Mint ismeretes,

a bal hátsó keréknél dolgozó szerelő, Francesco Cigarini síp- és szárkapocscsont-törést szenvedett, amikor az elektromos kijelző zöldre váltott,

a finn pilóta pedig a jelzésre reagálva elindult a második boxkiállása után.

A Ferrari a Kínai Nagydíj előtt előrebocsátotta, hogy változtattak a kerékcserék lebonyolításán. A Scuderia csapatfőnökét, Maurizio Arrivabenét arról faggatták az újságírók a sanghaji futam pénteki sajtótájékoztatóján, hogy mire jutottak az ügy kivizsgálása során.

Arrivabene szerint az FIA és a Ferrari mindennél fontosabbnak tartja az emberek biztonságát Forrás: AFP/Giuseppe Cacace

„Alaposan tanulmányoztuk az esetet az FIA segítségével, hiszen ahogy mi, úgy ők is törődnek [az embereinkkel] – fejtette ki Arrivabene. – Új rendszert vezettünk be, hogy a kerékcserék ezután a lehető legbiztonságosabb körülmények között történjenek."

Az elektronikus érzékelő nem fogta tökéletesen, hogy a hátsó kerék még nem volt a helyén, majd megadta a zöld jelzést [Räikkönennek]."

A szerelő már a visszatérését tervezi

„Mindent megteszünk, hogy ne fordulhasson elő még egyszer hasonló.

– tette hozzá a csapatvezető.

A Scuderia mindent megtesz, hogy ne ismétlődhessen meg a szerencsétlen balherini baleset Forrás: AFP/Giuseppe Cacace

Ami a baleset kárvallottját illeti, Arrivabene elmondta: Cigarini kiváló hangulatban hagyta el a kórházat és alig várja, hogy újra munkába állhasson. „Szeretnék köszönetet mondani az FIA orvosainak és ápolóinak, valamint a bahreini [egészségügyi] hatóságoknak.

A Ferrari finn pilótájáról szólva a csapatfőnök kifejtette: „Elégedett vagyok Kimi [Räikkönen] teljesítményével. Remek edzettségi állapotban van, ami fontos, hiszen tudjuk, hogy a múltban ez nem mindig volt így."