Vágólapra másolva!
Daniel Ricciardo a Red Bull történetének 250. versenyén az istálló 4. monacói futamgyőzelmét aratta. A bikásoknál hagyománnyá vált, hogy a hercegségben aratott diadal után belevetik magukat a csapat vendéglátóegységének medencéjébe. A sorból az ausztrál sem maradt ki, és talán minden eddiginél egyedibb mozdulattal fogott vizet.

Mára a Monacói Nagydíjak ikonikus pillanatai között tartják számon Mark Webber 2010-es hátraszaltóját. Na persze nem olyat, mint amit nem sokkal később a Valenciai Nagydíjon, autóval együtt mutatott be az ausztrál, hanem egy sokkal kisebbet. A Red Bull korábbi pilótája indította el ugyanis a szokást, hogy az energiaitalosok monacói győztese a verseny után overálban megfürdik a csapat medencéjében.

Ricciardo nem hazodtolta meg magát, hassal vágódott bele a Red Bull medencéjébe Forrás: AFP/Boris Horvat

Webberhez anno Sebastian Vettel is csatlakozott, sőt, a páros a medence után a kikötő vizében is csobbant egyet. Az azt követő évben a német aztán már „saját jogon" fürödhetett, míg 2012-ben ismét Webber következett. Ezután 5 éves böjt jött, zsinórban négyszer a Mercedes, tavaly pedig a Ferrari nyert, noha 2016-ban Ricciardo csak egy elrontott kerékcserére miatt nem léphetett a medencéző elődök nyomába.

Az idén azonban már semmi sem vehette el a monacói első helyet a mosolygós ausztráltól, aki a verseny utáni sajtótájékoztatón az alábbi párbeszédet folytatta Lewis Hamiltonnal arra a kérdésre reagálva, hogy lesz-e fürdés a medencében.

Ricciardo: Tegnap a medence kicsit megviseltnek tűnt, talán a kikötő tisztább. Meg magasabbról is lehet leugrani, úgyhogy talán jobb móka.
Hamilton: Jót kell ugranod, olyat, ahol vízszintesen csapódsz be.
Ricciardo: Egy hasast?
Hamilton: Igen, egy hasast. Tudsz olyat? A hasasugró kihívás. Mindenki hátraszaltózik, vagy simán csak beleugrik, de neked ugranod kell egy hasast.
Ricciardo: Talán megpróbálok egy előreszaltót, amiből lehet, hogy hátas lesz.
Hamilton: Vagy ugorj egy csukát! Hallottál már róla? Amikor ugrasz és a hátadra érkezel.
Ricciardo: Nem.
Hamilton: Gyerünk, haver!
Ricciardo: Talán lesz medencés buli és már korán elkezdhetünk inni.

A dobogón a cipőből pezsgőivással már saját védjegyet is kitaláló ausztrál végül megfogadta a brit négyszeres világbajnok tanácsát, és tanítani való hasast ugrott a medencét körülálló fotósok legnagyobb örömére.

Daniel Ricciardo a monacói győzelemmel együtt a híres Red Bullos medencébe ugrást is kipipálhatta a bakancslistáján