Vágólapra másolva!
Kivizsgálásra kórházba szállították a Toro Rosso balesetet szenvedő pilótáját, de nem lett baja, miután látványosan ütközött Lance Stroll-lal a kanadai versenyen.

A Kanadai Nagydíj leglátványosabb jelenete a rajt után játszódott le, amikor Lance Stroll és Brendon Hartley ütközött a padlógázas 5-ös kanyar kijáratánál, utóbbi kis híján fel is borult.

A post shared by FORMULA 1® (@f1) on

Az ütközés mindkét pilótának kiesést és vizitet jelentett a pálya orvosi központjában, sőt,

Hartley-t további EKG-s vizsgálatok céljából helikopterrel kórházba is szállították.

Ott megállapították, hogy nem szenvedett sérülést, így visszatérhetett csapatához.

Hartley a Kanadai Nagydíjra készülve, a sisakja nem sokkal később nagy ütést kapott Forrás: AFP/2018 Getty Images/Peter Fox

Az ütközést az idézte elő, hogy Stroll megcsúszott, Hartley-nak viszont nem volt hova menekülnie. "Jól rajtoltam, több pozíciót javítottam, mindkét McLarent megelőztem, de össze is értünk közben – mondta a Williams versenyzője. – Utána fej-fej mellett haladtunk Brendonnal, amikor elindult alattam az autó.

Először arra gondolt, defektet kapott a rajt utáni tumultusban "és ezért csúszott meg hirtelen az autó, de még nem nézte meg alaposabban az adatokat a mérnökökkel."

A belső kamerás felvételből még lassítva sem lehet megállapítani, hogy Hartley sisakja ütközött-e a glóriával, de az látható, hogy a kezével a fejéhez kap

A kipufogóhiba miatt a versenyt később feladó Fernando Alonso úgy érzi, ő is bajba kerülhetett volna, ha nem veszít pozíciókat a rajtnál. Az ottani tülekedést "túl agresszívnak" látta. "Koccantam [Charles] Leclerc és [Szergej] Szirotkin autójával is, ezért több helyet vesztettem, de talán pont ennek köszönhetően maradtam ki a balesetből" – mondta.

Inkább ártott a glória, mint használt?

Hartley és Stroll ütközése miatt egyik versenyző sem kapott büntetést, az FIA-nak azonban valószínűleg így is házifeladatot ad a baleset, mivel a holland Ziggo Sport belső információkra hivatkozva arról számolt be, hogy Hartley-t azért kellett kórházba szállítani, mert az incidens során a sisakja nekiütközött a glóriának.

– mondta Hartley. – Némi késéssel térhettem csak vissza a pályára, mert kórházba vittek kivizsgálásra, de teljesen egészséges vagyok és készen állok a következő versenyre."