Vágólapra másolva!
Szeretett volna legalább egyszer úgy gyors kört futni az időmérőn, hogy nem adja, hanem kapja a csapattársától a szélárnyékot. Csak a mérnökével beszélt erről előzetesen, a csapattal nem.

Kisebb balhé támadt a Red Bullnál az időmérő után, mivel kiderült, hogy Daniel Ricciardo fel akarta rúgni a csapat szokásos megállapodását. Ezúttal ő volt soron, hogy egy kis szélárnyékot adjon csapattársának a Q3-as körökön, de egy idő után megunta ezt, és maga elé akarta tessékelni Max Verstappent, aki azonnal reklamálni kezdett.

A csapatfőnök Christian Horner szerint egyértelműek voltak a házi szabályok, azok ellen Ricciardo vétett. Az ausztrál ugyanakkor úgy érzi, nem volt igazságos, hogy mindhárom kísérletnél neki kellett asszisztálnia csapattársának.

"Azt gondoltam, azok nyilvánvalóbbak, mint amilyenek tényleg voltak" – jelentette ki.

Ricciardón csattant az ostor Forrás: DPPI/Antonin Vincent

"Bizonyára beszélnem kellett volna a problémáról előzetesen. Voltak aggályaim, ezekről a mérnökömmel egyeztettem kicsit, de a csapat nem vitatta meg, ezért a Q3-ban értetlenül figyelték a macska-egér játékot, hogy mi történik."

"Nyilván mindketten le akarjuk győzni egymást és egy centit sem adnánk ajándékba. Vártam, hogy a csapat felcseréli-e a pozíciónkat, kiküldik-e [Verstappent] elém – tette hozzá. – Tudtam, hogy nem lesz változás, amíg engem küldenek ki előbb. Észleltem, hogy nagy volt a zavar az irányítóközpontban."

Azt mondta, azóta megbeszélték Hornerrel a történteket. Verstappen ugyanakkor azt hangoztatta, hogy egy héttel ezelőtt, a Francia Nagydíj időmérőjén ő fegyelmezetten betartotta az utasítást, és minden alkalommal megadta Ricciardónak ezt a kis segítséget.

Sebastian Vettel büntetése után a holland a 4., Ricciardo a 7. helyről rajtolhat, utóbbi nem profitált a Ferrari hátrasorolásából.