Vágólapra másolva!
A Ferrari pilótája mindent elvezet, amibe motort szerelnek, ha van kereke, ha nincs. Pár évvel ezelőtt fűnyírókkal, idén légpárnás hajóval vert brit veteránokat a silverstone-i futam előtt.

Kimi Räikkönen híresen ódzkodik a különböző promóciós rendezvényektől, de olyan eseményekkel mosolyt lehet csalni az arcára, amelyek során valamilyen furcsa járművet kell vezetni. A téli holtszezonban a Ferrari egyik szponzora jéggokartozni hívta és megalázó vereséget mért a hétköznapi ellenfeleire, a Brit Nagydíj előtt pedig egy korábbi kihívás visszavágójára került sor.

Néhány évvel ezelőtt a Sky Sports fűnyíróversenyt rendezett szakértőik, Martin Brundle, Johnny Herbert és Anthony Davidson, valamint Räikkönen részvételével. Bár mindhárman sokat látott, rutinos versenyzők, mondani sem kell, hogy a 2007-es világbajnok simán legyőzte mindannyiukat a hahotázásba fulladó futamon.

Idén egy másik mókás járművet, légpárnás hajót használtak, ezúttal viszont nem kifejezetten egymás, hanem az idő ellen versenyeztek. Brundle és Herbert némi előnyt élvezhetett, mert már Räikkönen érkezése előtt tesztelhettek a sajátos járművel, de a finn pilótát ez sem vetette vissza, rögtön az éles bevetésen gyors volt.

A képzeletbeli dobogó 3. fokát Herbert szerezte meg 47 másodperces körrel a gyepen, Brundle és Räikkönen között szoros csata alakult ki: a brit expilóta 41,68-at, a Ferrari versenyzője pedig 41,42-t ért el, majd egy rá jellemző egysorossal és visszafogott mosolyával megjegyezte: „Látják? Könnyen megy ez.”