Vágólapra másolva!
Daniel Ricciardo és a Red Bull egyre közelebb kerül ahhoz, hogy megállapodjon a közös folytatásról. Az ausztrál elismerte: meglehetősen limitáltak a lehetőségei más topcsapathoz szerződni, a Ferraritól pedig nagyobb érdeklődésre számított.

A nyári szünet előtt véget érhetnek a találgatások Daniel Ricciardo jövőjét illetően. A Red Bull pilótája arra számít, hogy addig meghosszabbíthatja az idei év végén lejáró szerződését a Red Bullal. Helmut Marko, a csapat tanácsadója az Osztrák Nagydíj előtt azt mondta, szerinte az ausztrálnak a Red Bullon kívül nincs valós opciója. Mostanra ezt maga az érintett is kezdi belátni.

Nagyon úgy tűnik, hogy Ricciardo a Red Bullnál marad Forrás: Dan Istitene/Getty Images

Mercedes vagy Ferrari. Ez a két csapat jöhet szóba abban az esetben, ha Ricciardo váltana jövőre és rögtön ütőképes autóban szeretne ülni. Jelen állás szerint azonban egyiknél sem lesz felszabaduló ülés, azaz a vörösöknél lehet, de annak betöltésére a jelek szerint nem az ausztrál az esélyes.

– nyilatkozta Ricciardo. – De talán történt valami, nem tudom. Ott van nekik Kimi [Räikkönen], most pedig [Charles] Leclerc-ről is beszélnek. Nem tudom, mit fognak tenni."

Leclerc a Ferrari protezsáltjaként sokak szerint akár már jövőre nagy eséllyel pályázik Räikkönen helyére, a Sauber pilótája a Brit Nagydíj előtt azonban tagadta, hogy bármi is történt volna a szerződtetése érdekében.

„Nem írtam alá a Ferrarihoz, jelenleg semmilyen megbeszélés sem zajlik – mondta LecLerc. – Teljesítettem a Ferrari utánpótlás-programját, az juttatott be a Forma-1-be, de ahogy idekerültem, az véget ért."

A Red Bull maradhatott Ricciardo egyetlen valós opciója Forrás: AFP/Andrej Isakovic

Ennek ellenére Ricciardo nem lát sok esélyt arra, hogy a Red Bullon kívül másik élcsapatnál találjon helyet.

– mondta az ausztrál. – Nem hiszem, hogy túl sok mozgás lesz az elejében. A Mercedes nem fog változtatni a pilótafelállásán, a Ferrari meg, kit tudja. Nyilvánvalóan afelé hajlok, hogy itt maradok [a Red Bullnál]. Arra számítok, hogy a nyári szünetig aláírok. Egyértelműen közeledik ez a pillanat."

Ricciardo elmondása szerint egyre biztosabb a maradásban, ahogy minél többet hall a Red Bulltól a jövőbeli tervekről.

„A hondás megállapodás után úgy vagyok vele, hogy rendben, itt van az, amivel dolgozni fogunk a jövőben, most már csak biztosnak kell lennem benne, hogy ez a helyes út – mondta az ausztrál. – Nem sóvárogtam valami más után, egyszerűen csak nyitott maradtam."

Az ausztrálnak már nem sokáig kell a jövőjét firtató kérdésekre válaszolgatni Forrás: Photo by Dan Istitene/Getty Images

„Kemény dolog ez, mert évekig úgy éreztem, hogy jó kasztnink van, nyerünk pár versenyt, de még nem értünk oda igazán az elejére. De ha elmegyek, a Honda pedig jó lesz – még akkor is, ha rengeteget kell még dolgozniuk – ott van a félelem, hogy elkezdenek nyerni miután elmentem, én pedig fel fogom tenni a kérdést »Jaj ne, mit tettem?«. Olyan sokat elértem ezzel a csapattal, úgyhogy az igen fájdalmas lenne" – nyilatkozta Ricciardo.