Vágólapra másolva!
Bob Fernley azonnal hatállyal távozott a csapattól, miután az új tulajdonos nem tartott igényt a munkájára. Házon belülről oldják meg a pótlását.

Vijay Mallya társtulajdonos-csapatfőnök után a Force India csapatfőnök-helyettese, Bob Fernley is elhagyta a silverstone-i istállót, értesült a Sky Sports és az Autosport. A brit szakember az elmúlt évek során lényegében átvette a csapat irányítását, mivel Mallya az indiai hatóságok eljárásai miatt kénytelen volt Angliába menekülni, így csak a Brit Nagydíjra tudott személyesen ellátogatni.

Fernley már a Magyar Nagydíjon is hátrébb lépett, az FIA pénteki sajtótájékoztatóján nem is vett részt, hivatalosan utazási nehézségek miatt, akkor Otmar Szafnauer, az istálló operatív igazgatója helyettesítette. Ez mostantól állandósul, Fernley helyét Szafnauer veszi át, így ő lesz az istálló csapatfőnöke, feltéve, hogy valamilyen névvel és jogi státusszal részt vesznek a Belga Nagydíjon.

Bob Fernley távozik Forrás: DPPI/Frederic Le Floc H

Fernley régi szövetségese volt Mallyának, 2008 óta dolgozott a Force Indiánál, miután Mallya átvette azt a korábban Jordan, Midland és Spyker néven is működő istállót. A csapat technikai igazgatója továbbra is Andrew Green marad, Szafnauert pedig meghívták az FIA pénteki sajtótájékoztatójára, így várhatóan legkésőbb akkor további részletek derülnek ki a csapat jövőjéről. Az Autosport szerint

a személycseréről szóló döntés már a múlt héten megszületett,

arról azonban a cikk írásakor nincs információ, hogy milyen formában állnak rajthoz a hétvégén és a továbbiak során. Az istálló működése szempontjából jó hír, hogy csütörtökön friss állásajánlatokat jelentettek meg műszaki munkakörökre és Sergio Pérez csütörtöki sajtóértekezletét is megtartották.

Szafnauer viszont marad Forrás: DPPI/Florent Gooden

Pérez elmondta, az ő személyes felkészülését nem befolyásolja a csapat körüli zűrzavar, sőt, optimistán tekint a jövőbe, mert hamarosan fejlesztések érkezhetnek, rendeződhet a pénzügyi háttér és új menedzsment áll fel a csapatnál. Elárulta, a héten a gyárban járt és ott is lelkes munkatársakkal találkozott. Azt viszont elismerte, nyomasztotta az általa megindított csődeljárás.

Fernley távozásával kapcsolatban azt mondta, jó barátságot ápolnak és a jövő héten várhatóan beszélnek majd, de ennél jobban nem akart elmélyülni a csapat átszervezésébe. Kijelentette, a saját jövője tisztázódott, de még nem jött el a bejelentés ideje (ez valószínűleg azt jelenti, hogy marad a csapatnál) és kijelentette, őt egyáltalán nem érinti, hogy mi lesz Esteban Ocon sorsa.

Cikkünket frissítjük!