Brutális bringaversenyen kínozta magát Hartley

Forma-1, Brendon Hartley
Brendon Hartley; Scuderia goalo Rosso, formula 1 GP, Hungary in Budapest, 27.07.2018 Photo: mspb / Jerry Andre *** Local Caption *** RUBIO | usage worldwide
Vágólapra másolva!
A Toro Rosso versenyzője, Brendon Hartley Coloradóban vett részt egy 161 kilométer hosszú kerékpárversenyen, extrém körülmények között.

Miközben a Forma-1-es versenyzők többsége tengerparti pihenéssel és egyéb módon kikapcsolódva kereste a feltöltődést a nyári szünetben, a Toro Rosso pilótája, Brendon Hartley Amerikába utazott, hogy részt vegyen a 100 mérföldes (161 kilométeres) Leadville 100 MTB kerékpárversenyen.

Erre egy hete, augusztus 11-én került sor a coloradói hegyekben, és elmondása szerint nyolc napot töltött ott előtte az akklimatizálódással, bár szerinte legalább két hétre lett volna szüksége. Az útvonal nem szimplán országutakon vezetett át, bőven voltak benne terepi szakaszok, sziklás hegyek, ráadásul hőség is volt.

Hartley nem lazsált a nyári szünetben Forrás: Picture-Alliance/AFP/Verwendung weltweit/Thomas Melzer

Az élményeiről a Forma-1 hivatalos oldalán közzétett videoblogjában számolt be. "Nem végeztem külön edzéseket erre, csak tekertem egy keveset – mondta Hartley. – Jó volt, hogy a Forma-1-en kívülre figyeltem kicsit."

"Kilenc órán át ültem a nyeregben, és a magasság is kemény volt. Az indulási hely, Leadville 3000 méter magasan fekszik, ahonnan felmentünk majdnem 3800 méterre."

"Élveztem, talán visszatérek még ide."

Elkísérte a kihívásra egy már visszavonult F1-es pilóta, Mark Webber is, akivel Hartley együtt tekert a táv első felében. Összességében úgy értékelt, hogy önismeretének is jót tett a szenvedés.

A győztesnek 6 óra 18 perc kellett a táv teljesítéséhez, Hartley az 1538 induló közül a 241. helyen végzett (a férfiak között 233. lett 1396 nevezőből, a férfiak 20-29 éves korosztályban pedig 36. a 85-ből). Webber 24 perccel később ért célba, de ő is a mezőny első negyedében végzett saját kategóriáiban.