Vágólapra másolva!
Látványos gokartozással vezette le a Szingapúri Nagydíjat a Ferrari versenyzője, Kimi Räikkönen, Christian Horner pedig elvállalt egy kihívást, amire más évekig készül.

Thaiföldre utazott Kimi Räikkönen a Szingapúri Nagydíj után, ahol egy számára is testhezálló szponzori rendezvényen vett részt. Ahogy télen a jégen, úgy az aszfaltozott pályán is sziporkázott egy gokartban ülve, és egy megcsúszásból látványos piruettet leírva folytatta útját a pályán. A tőle megszokott, szűkszavú stílusban csak annyival kommentált: „Mókázom Thaiföldön.”

View this post on Instagram

Having fun in Thailand.

A post shared by Kimi Räikkönen (@kimimatiasraikkonen) on

Autós attrakcióért a Red Bullnál sem kellett a szomszédba menni: Christian Horner csapatfőnök még a Szingapúri Nagydíj előtt vállalta el a felkérést, hogy a megpróbáljon két keréken vezetni egy Aston Martint, ezzel felhívni a figyelmet a Grand Prix Trust nevű alapítvány tevékenységére. A szervezet az F1 háttéremberei és családjaik számára nyújt segítséget, ha bajba kerülnek.

Hornert az alapítvány elnöke, Martin Brundle hívta meg, hogy állítson két kerékre egy Aston Martint.

Ezt normális esetben évekig gyakorolják, Hornernek mindössze másfél órája volt, ezért Terry Grant kaszkadőr és egy mankókerék volt a segítségére, így az egykori F3000-es versenyző végül a rövid felkészülés ellenére is sikerrel járt, bár elismerte, ez volt a leginkább természetellenes dolog, amit valaha csinált egy autóval.

A hagyományt folytatva Horner a Mercedes csapatfőnökét, Toto Wolffot kérte fel, hogy egy újabb kihívás teljesítésével segítse az alapítvány munkáját.