Különleges mezzel tiszteleg Senna előtt kedvenc focicsapata

Corinthians, Senna sisak
Brazilian Players of Corinthians football club hold replicas of the helmet worn by Brazilian's F1 driver Ayrton Senna before the start of their Copa do Brasil football match against Nacional at the Arena Amazonas stadium in Manaus on April 30, 2014. Corinthians paid tribute to Senna on the eve of the 20th anniversary of his death during the 1994 San Marino Grand Prix. AFP PHOTO / RODRIGO COCA / AFP PHOTO / Rodrigo Coca
Vágólapra másolva!
A Corinthians a brazil legenda első világbajnoki címe évfordulóján különleges váltómezt készít, amin Ayrton Senna aláírása is helyet kap.

Hónapok óta pletykálnak arról, hogy Ayrton Senna kedvenc focicsapata, a brazil Corinthians a 2018-2019-es szezon során a harmadik szerelésével a háromszoros világbajnok előtt tiszteleghet. Senna 1988. október 30-án nyerte meg pályafutása első világbajnoki címét, úgy hírlik, hogy a brazil együttes a hónap elején különleges mezt mutat be.

A Senna alapítvány, a Corinthians és a Nike együttműködésével megvalósuló mez az egykori Lotus-csapat fekete-sárga színeit idézi, Senna az ő autójukkal szerezte meg első F1-es futamgyőzelmét 1985-ben. A mezterven a színösszeállítás mellett Senna aláírása is egyedi részletnek ígérkezik.

A Corinthians játékosai Senna sisakjának replikájával a versenyző halálának 20. évfordulóján, 2014-ben Forrás: AFP/Rodrigo Coca

Nem ez az első alkalom, hogy a Corinthians megemlékezik Sennáról, a brazil legenda halálának 20. évfordulóján, 2014-ben a csapat Senna sisakreplikákat viselve vonult ki a pályára.

A hivatalos bejelentés október 1-jén várható, valószínűleg ekkor derül majd ki, hogy a Senna alapítvány részesül-e a bevételből. Az alapítvány elsősorban nehéz sorsú gyermekek és oktatási projektek támogatója, tevékenységükről itt írtunk korábban.

A Corinthians többféle sportágban működtet csapatokat, de a labdarúgás terén a legismertebbek. Angol mintára 1910-ben vasutasok alapították, azóta a brazil élvonal egyik legsikeresebb csapata lett, hét bajnoki címmel és három kupagyőzelemmel, kétszer megnyerték a klubvilágbajnokságot és egyszer a Libertadores Kupát is.