Vágólapra másolva!
Dieter Zetsche, a Daimler AG elnök-vezérigazgatója szerint napjainkban Lewis Hamilton korszaka zajlik az F1-ben, de elődjének, Michael Schumachernek is köszönetet mondott.

Pályafutása ötödik világbajnoki címét nyerte meg Lewis Hamilton egy héttel ezelőtt a Mexikói Nagydíjon. Még két futam hátravan az idei szezonból, de a Mercedes pilótája már behozhatatlan pontelőnnyel rendelkezik, így felzárkózott a szintén ötszörös világelső, Juan Manuel Fangio mellé, és már csak a hétszeres világbajnok Michael Schumacher áll előtte.

Dieter Zetsche, a Daimler AG elnök-vezérigazgatójának megadatott, hogy mindhármukkal dolgozott együtt, hiszen mindhárom pilóta versenyzett a Mercedes színeiben. A jövőre a háttérbe húzódó cégvezető köszönetet mondott az ellenfeleknek a Mexikói Nagydíj után, és blogbejegyzésében méltatta a Mercedes-csapatot, és különösen Hamiltont, de nem felejtette el az elődöket sem.

Hamilton a múlt hét óta ötszörös világbajnok Forrás: NOTIMEX/Arturo Monroy

„Srácok, közösen valami egészen kiemelkedőt hoztatok létre a versenyzés hosszú történetében. 2008, 2014, 2015, 2017, 2018: Lewis, ez a te korszakod a Forma-1-ben! Legutóbbi győzelmeddel, Lewis, megszerezted a jól megérdemelt belépődet abba a szuperexkluzív klubba, amibe eddig csak az a három pilóta jutott be, akik öt vagy több világbajnokságot nyertek a Forma-1-ben.”

Zetsche kijelentette, Fangio, Schumacher és Hamilton is különleges személyiség és remek atléta.

Felidézte, hogy Fangióé volt a szomszédos iroda, amikor a Mercedes argentin képviseleténél dolgozott, mivel a legendás pilóta a helyi kirendeltség tiszteletbeli elnöke maradt. Zetsche kiemelte Schumacher érdemeit is, holott a német expilóta visszatérése utáni évei nem alakultak sikeresen az Ezüstnyíl volánja mögött.

Schumacher a Mercedestől vonult vissza végleg Forrás: AFP/Yasuyoshi Chiba

„Nagy megtiszteltetés volt az is, hogy a hétszeres bajnok Michael Schumacher, a legjobbak legjobbja is nálunk töltötte a hihetetlen pályafutásának utolsó éveit egy Mercedes Ezüstnyílban. A versenyautónkkal és a csapatunkkal kapcsolatos visszajelzései révén lerakta a későbbi sikereink alapjait. Michael végül Lewisnak adta át az ülését 2013-tól.”

A cégvezető az utóbbi évek láttán a „Mercedes dominanciájának korszakáról” beszélt, kiemelte, hogy zsinórban 5 világbajnoki címet nyertek konstruktőrként, ebből Hamilton négyet egyéniben.

„Lewis akkor sem állta meg, hogy igyekezzen még jobbá válni, amikor egyre sikeresebb lett. Ahogy a csapat sem. Újra és újra. Óriási, amit az elmúlt évek során elértek, és az, hogy milyen messzire jutottak a lenyűgöző elkötelezettségük, a kemény munkájuk és a kiemelkedő szakértelmük révén” – méltatta a csapatot Zetsche.