Hamilton nyers őszinteséget kért a Mercedes alkalmazottaitól

Forma-1, Abu-dzabi Nagydíj, Lewis Hamilton, Mercedes-AMG Petronas
Mercedes' British driver Lewis Hamilton celebrates after winning the Abu Dhabi Formula One Grand Prix at the Yas Marina circuit on November 25, 2018, in Abu Dhabi. (Photo by Andrej ISAKOVIC / AFP)
Vágólapra másolva!
A Mercedes ötszörös világbajnoka a téli szünetben a fizikai felkészülés mellett azzal fog foglalkozni, hogy minden területen kielemezze az idei teljesítményét, mert szerinte még most sincs a csúcson.

Lewis Hamilton öt éven belül negyedik világbajnoki címét nyerte a Mercedesszel, ami összességében az ötödik vb-elsősége volt. A brit pilóta 2007-ben mutatkozott be a Forma-1-ben, azóta minden évben nyert legalább egy versenyt, és ha ilyen ütemben folytatja tovább, beérheti Michael Schumacher rekordjait. Ebben úgy tűnik, egyedül a Mercedes formahanyatlása, vagy a Ferrari, esetleg a Red Bull feltámadása akadályozhatja meg, Hamilton ugyanis még mindig megszállottan keresi a lehetőséget saját teljesítményének javítására, most például a csapattagokat kérte meg rá, hogy emeljék ki a hiányosságait.

Hamilton tisztában van vele, hogy nem engedhet ki Forrás: AFP/Andrej Isakovic

Hogy Hamilton mennyire komolyan gondolja a hétszeres világbajnok rekordjainak megdöntését, azt talán jól mutatja, hogy az idén először tudott futamot nyerni még az adott szezonban a vb-cím bebiztosítása után, ráadásul mindjárt kettőt is.

Az ellenfeleknek sok jót nem jelent, hogy az ötszörös világbajnok még mindig nem érzi úgy, hogy pályafutása csúcsán lenne.

„Még mindig úgy érzem, hogy nem értem el a legjobbamat, továbbra is csak úton vagyok afelé, de még sok munka áll előttem – nyilatkozta egy szponzoreseményen. – Az idén írtam alá újabb két évre, úgyhogy 2019 és 2020 izgalmas lesz. A célom, hogy ebben a két évben a Ferrari és a Red Bull ne nyerjen világbajnoki címet."

A biológiai órája ennek ellenére Hamiltonnak is ketyeg, hamarosan pedig nála több mint 10 évvel fiatalabb trónkövetelőkkel kell megküzdenie. „A Red Bull nagyon erősen próbál utolérni minket, ott van a fiatal Max Verstappen, aki világbajnok akar lenni, Charles Leclerc pedig most már a Ferrarinál vezet és bizonyítani akar jövőre.

Hogyan állom meg köztük a helyem, miként maradok náluk fittebb, mentálisan felkészültebb és szorgalmasabb? Ez az első számú fókusz most, hogy előttük maradjak."

Nála több mint 10 évvel fiatalabb pilótákkal kell megküzdenie, akik közül Leclerc lehet az egyik ellenfele Forrás: DPPI/Florent Gooden

Ehhez Hamilton külső segítséget is igénybe vesz, mégpedig a Mercedesnél dolgozók személyében, akiket arra kért, hogy

akár névtelenül is, de őszintén írják meg neki, hogy mely területeken látnak nála hiányosságokat.

„A következő hónapban le fogok ülni és ki fogom találni, hogy miként lehetek jobb. Megkértem a csapatot, hogy küldjenek emailt a különböző részlegektől,

Még azt sem kell megmondaniuk, hogy ki írta az emailt, csak mondják meg, hogy szerintük miben javulhatok, volt-e olyan tapasztalatuk az idén, amiben szerintük jobb lehetek. Én szeretnék lenni minden idők legjobbja, ehhez pedig minden területen nyernem kell."