Vágólapra másolva!
Visszafeleseltek Fernando Alonso kritikáira a Haas pilótái. Az amerikai csapat legjobb rajthelyét megszerző Magnussen és Grosjean azt tervezi, tovább bosszantják a konkurenciát.

A Haas F1 Team legjobb edzéseredményét szerezte meg Kevin Magnussen és Romain Grosjean az Ausztrál Nagydíjon, a dán az 5., a francia a 6. rajthelyről indulhat vasárnap. A Ferrari-motorral és -váltóval felszerelt VF-18-asok simán verték a Renault, a McLaren és a Force India pilótáit a kvalifikáción, ezért egyeseknek savanyú a szőlő.

Fernando Alonso szombaton úgy nyilatkozott: „nyilvánvaló, hogy a tavalyi Ferrari másolatát használják", illetve, hogy majd a verseny eredménye fog számítani, nem az időmérőé.

Kevin Magnussen megint visszafeleselt - ezúttal Fernando Alonsónak Forrás: Haas F1/Motorsport Images//Andy Hone

Magnussen négy évvel ezelőtt Alonso csapatánál mutatkozott be az F1-ben, így „bennfentesként" üzent a spanyolnak a sajtón keresztül. „Nem csodálom, hogy épp a McLarentől jönnek ezek [a kritikus hangok].

– mondta a dán.

Grosjean sem hagyta szó nélkül, hogy Alonso mellett Esteban Ocon (Force India) is epés megjegyzést tett a Haasra, amikor Ferrari-replikának nevezte a fehér-szürke-piros autókat. „Ez volt a sláger tavaly is, mi voltunk a »Ferrari B csapata«. Ugyanazt motort, váltót és futóművet használjuk.

Grosjean úgy véli, udvariatlanság a Haas F1 keményen dolgozó embereit kritizálni Forrás: Motorsport Images/Glenn Dunbar

„De mi magunk építjük az autót, és ha tényleg a Ferrari B csapata lennénk, ott kellene lennünk a sarkukban. [A vádaskodások] egyszerűen nem igazak, és nem szép dolog ilyeneket mondani azokra a kollégáinkra, akik megépítették a Haas VF-18-ast" – szögezte le Romain Grosjean.