Stroll a Force Indiánál köthet ki, Pérez lehet a csapattársa

Forma-1, Lance Stroll, Sergio Pérez, Spanyol Nagydíj
Lance Stroll, team Williams, and Sergio Perez, team Force India, during the GP Spain F1, on 13th May 2018 in Barcelona, Spain. -- (Photo by Urbanandsport/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Pár héttel ezelőtt még csődhelyzetben voltak, de hamarosan véglegesíthetik a Force India 2019-es pilótapárosát is. Vad elképzelések szerint ez már az idén is kialakulhat.

A jelek szerint nyomós okkal kezdeményezett csődeljárást a Force India ellen pilótájuk, Sergio Pérez. A mexikói pilóta még a Magyar Nagydíj előtt nyújtotta be a papírokat, amelyek végül eltávolították Vijay Mallyát a tulajdonosi körből. A silverstone-i istálló egy Lawrence Stroll-vezette konzorciumhoz került, ami a napokban kezdi meg a tényleges hatalomátvételt a csapatnál.

Ennek részeként várhatóan inkább előbb, mint utóbb átalakítják a Force India pilótapárosát is. Valószínűleg csak idő kérdése, hogy Lance Stroll elhagyja a Williams istállót és rózsaszín autóba üljön, a nagy talány inkább az, hogy ki lesz a csapattársa, Esteban Oconnak vagy Sergio Péreznek kell-e csomagolnia.

Stroll jöhet a Force Indiához, Pérez maradhat Forrás: AFP/2017 Getty Images/Dan Istitene

A mexikói Fox Sports értesülése szerint Pérez a napokban újra elkötelezi magát a csapat mellett, így minden bizonnyal a rutinos pilóta lesz Stroll csapattársa. „Ha már a Ferrarinál vagy a Mercedesnél nincs esély, szerintem nagyszerű lehetőség folytatni a Force Indiánál. Ez igen vonzó opció” – idézte a portál Pérezt.

A mexikói versenyző nagyon reméli, hogy az új tulajdonosokkal a Force India fejlődésnek indul.

„Bonyolult helyzet volt, amikor rájöttem, hogy olyan helyzetbe kerültem, amire nem számítottam és 400 munkahelyről volt szó – emlékezett vissza a csődeljárás megindítására. – Szerencsére mindent sikerült megmenteni és a csapat jövője hihetetlenül jól fest a befektetéseknek köszönhetően, amik az elmúlt években hiányoztak” – nyilatkozta Pérez.

Most ellenfelek, de hamarosan csapattársak lehetnek Forrás: NurPhoto/Joan Valls/NurPhoto/Joan Valls

Elárulta, az elmúlt két év végén elutasította a Renault ajánlatát, de ezt nem bánja, mert a Force Indiával le tudta győzni a brit-francia alakulatot, idén viszont egyelőre fordulni látszik a kocka.

A nagy kérdés innentől az, hogy Stroll mikor hagyja el a Williams istállót.

Mark Hughes szakíró szerint ez már a jövő heti Belga Nagydíj előtt megtörténhet, a szintén bennfentes Albert Fabrega viszont úgy tudja, inkább a szeptemberben zajló Szingapúri Nagydíj szerepel a tervek között. Akárhogy is alakul, Esteban Oconnak valószínűleg új csapat után kell majd néznie, gyaníthatóan a Williams, esetleg a McLaren lehet számára a következő állomás.