Vágólapra másolva!
A korábbi kétszeres világbajnoknak külön figyelmet kell fordítania a szokásosnál közelebb engedett szurkolókra, de azt mondja, a lelkesedés a pilótákra is átragad.

Az előző szezon végén Fernando Alonso visszavonult az F1-től, de a versenyzésnek nem fordít hátat, továbbra is erősíti a sportautó-világbajnokság (FIA WEC) mezőnyét, és a hétvégén az IMSA égisze alatt zajló daytonai 24 órás versenyen is rajthoz áll a Wayne Taylor Racing színeiben. Alonso tavaly szintén a floridai versenyen készült a sportautós pályafutására, most viszont győzni ment vissza.

Alonso az Indianapolis 500-on, Daytonában és Le Mans-ban már megtapasztalta, milyen a hangulat az F1-en kívüli, de, szintén világhírű autóversenyeken, olykor bírálta is az F1-et, hogy nincs igazi küzdelem, leosztottak a lapok, és a közönségnek nyújtott műsort is kifogásolta, az újabb maratoni verseny előtt pedig méltatta a daytonai szervezést.

Alonso újabb maratoni futamra készül Forrás: Brian Cleary/BCPix.com/Brian Cleary/BCPix.com/Brian Cleary

„Tavaly is rengeteg szép emléket szereztem, és az idén is meglepett már néhány gyerek, akik még az autóba is beugrottak! – elevenítette fel. – Az emberek nagyon közel kerülhetnek a csapatokhoz, a pilótákhoz és az autókhoz. Ha akarják, még meg is érinthetik az autókat. Ez a Forma-1-ben vagy az európai versenyeken elképzelhetetlen, és ez ennek a versenynek a szépsége.”

Alonso elárulta, előfordult már, hogy a versenyzőcserére várva is adott autogramot, és szólnia kellett, hogy a verseny kritikus pontján feladat vár rá, de „közben, ha az ember elfogadja és élvezi ezt, akkor kellemes része az eseménynek, és jó érzés megtapasztalni a rajongók lelkesedését, amikor meglátják az autókat.”

Könnyebben megközelíthető az amerikai versenyzés Forrás: Brian Cleary/BCPix.com/Brian Cleary/BCPix.com/Brian Cleary

A spanyol pilóta korábban Zak Brown csapatánál, a United Autosports színeiben próbált szerencsét a versenyen, de az LMP2-es kategóriájú autóval esélytelen volt a győzelemre, ráadásul műszaki gondjaik is voltak. Az idén a WTR színeiben, Kobajasi Kamui és a rutinos Jordan Taylor, valamint Renger van der Zande váltótársaként már magasabb elvárásai vannak.

– mondta. – Az idén már jobban fogom élvezni, és az első WEC-szezonom tapasztalatát is fel tudom használni. Itt minden sokkal nyitottabb, mint az európai versenyzésben. A cél mindenképpen az, hogy sokkal versenyképesebbek legyünk a pályán, és boldog vagyok” – tette hozzá, és kijelentette, biztos abban, hogy jó helyzetbe kerülnek majd alkalmi csapatával.”