Rosberg: Bottas felidegesítheti Hamiltont

Valtteri Bottas, Lewis Hamilton
Mercedes' British driver Lewis Hamilton (R), who took the dominant pole position, and his teammate Mercedes' Finnish driver Valtteri Bottas pose on the podium after the qualifying session on the eve of the Formula One Hungarian Grand Prix at the Hungaroring circuit in Mogyorod near Budapest, Hungary, on July 28, 2018. Lewis Hamilton finished ahead of Mercedes' Finnish driver Valtteri Bottas and Ferrari's Finnish driver Kimi Raikkonen. / AFP PHOTO / ATTILA KISBENEDEK
Vágólapra másolva!
Nico Rosberg, 2016 F1-es világbajnoka szerint Valtteri Bottas képes lehet az idén megizzasztani Lewis Hamiltont, mindehhez csupán jó szezonkezdetre és egy kis szerencsére lesz szüksége.

Az idei szezon vízválasztó lehet Valtteri Bottas karrierjében. A Mercedes finn pilótájának a szezon végén lejár a szerződése, a garázs mélyén pedig Esteban Ocon csakis azt várja, hogy megkapja a lehetőséget Lewis Hamilton mellett. A tavalyi szezont Bottas erősen kezdte, az idény második felére azonban minden szempontból negatív spirálba került, csapattársa 11 futamgyőzelmével szemben ő egyet sem hozott össze. A Mercedesnél 2013-tól 2016-ig Hamilton csapattársaként versenyző Nico Rosberg mindezek ellenére amondó, hogy Bottas megizzaszthatja Hamiltont az idén.

Bottas 2018 második felében sehol nem volt Hamiltonhoz képest Forrás: AFP/Attila Kisbenedek

Maga az érintett korábban azt nyilatkozta, hogy noha eredmények szempontjából első mercedeses szezonja sikerült jobban, a teljesítménye mégis tavaly volt közelebb Hamiltonhoz. Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke figyelmeztette pilótáját, hogy össze kell szednie magát, ezzel együtt azonban ő is elismerte, hogy Bottas szezon eleji balszerencséje, amikor két futamgyőzelemtől is elesett, nagyban befolyásolta a későbbi teljesítményét. „Valtteri sokkal jobb annál, mint azt az utóbbi időben mutatta – nyilatkozta Rosberg a Sky Sportsnak.

Tavaly sok balszerencse is érte, ha ezúttal a pártjára áll a szerencse és jól is kezd, akkor teljesen más lehet a helyzet."

Az idei szezon lehet az utolsó esélye Forrás: AFP/Kirill Kudryavtsev

Könnyű dolga azonban semmiképpen sem lesz Bottasnak az ötszörös világbajnok ellen, akiről egy másik korábbi csapattársa is elmondta a véleményét. A Hamiltonnal 2010-től 2012-ig egy csapatban vezető Jenson Button úgy gondolja, hogy

egykori csapattársát nem is Michael Schumacher rekordjainak megdöntése, hanem az ellenfelek és a Forma-1 által támasztott folyamatosan kihívások motiválják,

és amíg ez így lesz, Hamilton versenyezni fog. „Ismerve Lewist, a motivációját nem az jelenti, hogy felülmúlja Michaelt.

Amikor elfogynak a kihívások, akkor gondolja az ember azt, hogy »tudod mit, valami mást fogok csinálni« Azonban ahogy jelenleg áll az F1, a szabályváltozásokkal és a versenyzőcserékkel, folytatni szeretné, ami fantasztikus a sportágnak."

Akár Verstappen is odaérhet? Forrás: 2018 Getty Images/Mark Thompson

Rosberg és Button is arra számít, hogy az idén a Red Bull is felzárkózhat a Ferrarihoz és a Mercedeshez, és háromszereplőssé változtathatja a győzelmekért folyó csatát. „Nagyon sok a változás, a sportnak pedig pontosan erre van szüksége.

Amennyiben így lesz, biztos vagyok benne, hogy fantasztikus csatáknak lehetünk szemtanúi – mondta Button, akinek szavaival Rosberg is egyetértett. – Az nagyon klassz lenne, remélem összejön ebben az évben. A lehetőség adott, mivel jelentős mértékben változtak a szabályok, mindenkinek a nulláról kellett kezdenie."