Nem vártak a szezonig, Verstappen és Gasly máris megküzdött egymással

Forma-1, Max Verstappen, Pierre Gasly, Red Bull Racing, Flevonice gokart
BIDDINGHUIZEN, NETHERLANDS - FEBRUARY 04: Max Verstappen of Red Bull Racing and Pierre Gasly of France and Red Bull Racing take part in the Bulls on Ice event at Flavonice on February 4, 2019 in Biddinghuizen, Netherlands. (Photo by Mark Thompson/Getty Images) *** Local Caption *** Max Verstappen;Pierre Gasly // Getty Images / Red Bull Content Pool // AP-1YCJ36D9D1W11 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //
Vágólapra másolva!
Jéggokart-versenyen mérte össze erejét a Red Bull idei pilótapárosának két tagja, Max Verstappen és Pierre Gasly. A viszont persze, egyelőre baráti köztük.

Daniel Ricciardo váratlan távozása után Pierre Gasly érkezett a Red Bullhoz, ahol a már rutinos, de még mindig fiatal Max Verstappen csapattársaként kell megállnia a helyét. Az előléptetés a Red Bull szerint a tervezettnél korábban jött Gasly számára, ő azonban természetesen lelkes a lehetőség kapcsán.

Néhány súrlódástól eltekintve alapvetően Ricciardo és Verstappen is jól kijött egymással, a közelebbi életkorok miatt várhatóan Gasly is jól beleillik majd a csapatba. Együttműködésük első nyilvános fellépése egy jéggokart-verseny volt a hollandiai Flevolandban, amit a felvételek alapján mindketten nagyon élveztek. Gasly a napokban az F1-es szezon kapcsán is úgy vélte, jó helyre került.

„A tavalyi teljesítménye alapján úgy gondolom, hogy Max nyilvánvalóan az egyik legjobb és legtehetségesebb srác a paddockban” – nyilatkozta az Autosportnak, bár hozzátette, hogy „nehéz őt összehasonlítani Lewis [Hamiltonnal] vagy Seb [Vettellel].” Ettől függetlenül „tökéletes mércének” tartja Verstappent a saját teljesítményének elbírálása kapcsán.

Gasly elárulta, elsősorban az időmérős tempójára próbál majd építeni, mert ezt erősségének érzi, és „mindannyian tudjuk, hogy egy jó rajthellyel sokkal könnyebb a verseny, és a Red Bullnál ebből próbálom majd a legtöbbet kihozni, ha egy körön jó lesz a teljesítményünk” – tette hozzá. Nem lesz könnyű dolga, mert Verstappen tavaly legyőzte Ricciardót az időmérős helyezések átlaga terén.

Szimulátorban is ringbe szálltak

Verstappen és F1-es ellenfele, az újonc Lando Norris is rajthoz állt a hétvégén, igaz, csak virtuális versenypályán. A két F1-es pilóta a WTCR-ből is ismert Nicky Catsburg, valamint a szimulátoros körökben jól ismert Team Redline vezetője, Atze Kerkhof társaságában részt vett a bathursti 12 órás verseny szimulátoros változatában.

Ez alighanem az első ilyen alkalom volt, tavaly a Magyar Nagydíj idején még Verstappen sem lelkesedett azért, hogy az igazi versenyzés mellett szimulátoros futamokon is részt vegyen, bár azóta, a téli holtszezont kihasználva egyre többször tűnik fel az iRacing című videójáték különböző versenyein.