Vágólapra másolva!
A Ferrari új pilótája elfogadja, ha kétes helyzetekben a csapat Sebastian Vettel mellé áll, de változtatni szeretne ezen. Pierre Gasly sem rúgja rá az ajtót Max Verstappenre.

Izgalmas párharcok alakulhatnak ki az idei F1-es szezon során, hiszen mindössze két csapat kezdi a világbajnokságot változatlan versenyzői felállással. A Ferrarinál a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel csapattársa a tehetséges, de tapasztalatlan Charles Leclerc lett, aki a tempójával akár a status quót is felboríthatja.

Mattia Binotto, a Ferrari csapatfőnöke már az idei autó bemutatóján kijelentette, hogy ha úgy adódik, Vettelt támogatják majd a világbajnoki cím megnyerése érdekében, de Leclerc ezzel látszólag megbékélt, és más megközelítéssel próbálja maga mellé állítani a csapatot.

Leclerc régóta a Ferrari tagja, de az idénynyitó előtt egy csapatépítő tréningen még mélyebb kapcsolatokat alakított ki Forrás: AFP/William West

„Minden istállóban lennie kell egy elsőszámú pilótának, és egy másodiknak, amikor a helyzet 50-50%-os – vélte Leclerc. – Az én szempontomból az én feladatom, hogy változtassak a dolgokon. Nem lesz könnyű, sokat kell tanulnom, de igyekezni fogok” – ígérte Leclerc, aki már korábban is kiemelte, lesz mit ellesnie Vetteltől.

A négyszeres világbajnok csütörtökön nyomatékosította, hogy a Ferrarin belül is versenyezhetnek egymással a pilóták.

„Mattia is leszögezte, hogy szabadon versenyezhetünk egymással – emlékeztetett. – Charles mindent megtesz majd, hogy javítson a helyzetén, és segítse a csapatot is, ez rám ugyanígy igaz. A Ferrariért versenyzünk, próbáljuk visszajuttatni oda, ahova az elmúlt években is akartuk. Ez a prioritás. A szezon hosszú, szerintem értelmetlen különböző helyzeteket felvázolni.”

Gasly és Verstappen (háttérben) is izgalmas párosnak ígérkezik Forrás: Matt Roberts/Getty Images

Nem akar nekirontani csapattársának Pierre Gasly sem, aki kijelentette, „nyilvánvalóan nem az a cél”, hogy rögtön legyőzze Max Verstappent a Red Bullnál. „Nem egyforma a tapasztalatunk a csapatnál, és az F1-ben sem – mondta. – Nem az a helyes cél, ha rá összpontosítok” – tette hozzá fiatal, de rutinosabb csapattársáról.

– vélte. – Így lényegében erősebbé válhatok, és a csapaton belül a lehető leggyorsabban tanulhatok, hogy minél gyorsabban meg tudjam mutatni a tempómat. Nem lenne helyes célkitűzés a szezon elején” – nyilatkozta Verstappen megtámadásáról a francia pilóta, aki filmforgatás során gyűjtött tapasztalatokat, miután a négy tesztnapja során kétszer is összetörte a Red Bullt.