Régi ismerős is besegít a pácban lévő Williamsnek

Forma-1, Keke Rosberg, Patrick Head, Williams 40 ünnepség, Silverstone
Williams 40 Event Silverstone, Northants, UK Friday 2 June 2017. Koke Rosberg talks to Patrick Head. Photo: Sam Bloxham/Williams F1 ref: Digital Image _J6I6715
Vágólapra másolva!
A veterán Patrick Head tanácsadóként vállal ismét szerepet a nagy múltú csapatnál, amellyel évtizedekkel ezelőtt fényes sikereket ért el.

A mély gödörben lévő Williams istálló közleményben jelentette be, hogy műszaki tanácsadóként visszatér hozzájuk a 72 éves szakember, Patrick Head, aki Frank Williamsszel társalapítója volt a patinás csapatnak és évtizedeken át fontos szerepet töltött be a technikai stábban.

Legtöbbször az 1980-as és 1990-es években, a Williams legsikeresebb periódusában lehetett találkozni a nevével, amikor pilótáik hét egyéni és kilenc konstruktőri világbajnokságot nyertek. Megváltó valószínűleg nem lesz, mert csak tanácsadóként számítanak rá, de évtizedes rutinjával iránymutatást adhat a fiatalabb kollégáknak.

Sajtóértesülések szerint a következő versenyhétvégén, Kínában már beugrik a csapathoz, amelynél utoljára 2011-ben töltött be hivatalos posztot.

Patrick Head (jobbra) segít rendezni a sorokat Forrás: Sam Bloxham/Williams F1

Gyors felzárkózás azért sem várható, mert komoly a baj: a Williams a tavalyi esztendőhöz hasonlóan utolsó a mezőnyben, az autóval olyan alapvető probléma van – állítólag túlsúlyos –, amit csak több hónap alatt lehet megoldani. Gyorsabbik pilótájuk a szezonnyitó Ausztrál Nagydíj időmérőjén 1,3 mp-t kapott a 18. Carlos Sainztól, és Bahreinben is a kék-fehér autók végeztek a rangsor végén a kvalifikáción.

A technikai stábot jelenleg senki sem fogja össze, mivel a Mercedestől szerződtetett Paddy Lowe az idény előtt személyes okokra hivatkozva szabadságra ment.

A tervezési feladatokban Adam Carter munkatársával, Doug McKiernannel párban kapta meg a marsallbotot, a vezető versenymérnök Dave Robinson lett. Annyi biztos, hogy kemény hónapok várnak a Williamsre.