Hamilton után Leclerc is kipróbálná a MotoGP-t

Forma-1, Charles Leclerc, Scuderia Ferrari, Monacói Nagydíj
Monegasque policemen speak with Ferrari's Monegasque driver Charles Leclerc (C) as he arrives by bike to the paddock ahead of the first practice session at the Monaco street circuit on May 23, 2019 in Monaco, ahead of the Monaco Formula 1 Grand Prix. (Photo by ANDREJ ISAKOVIC / AFP)
Vágólapra másolva!
A Ferrari pilótáját is lenyűgözte a gyorsaságimotoros-világbajnokság, a mugellói forduló után ő is két kerékre pattanna. A Williams újonca egyelőre nem követi a példáját.

Lewis Hamilton után Charles Leclerc is megfertőződött a MotoGP hangulatával. A Ferrari pilótája a gyorsaságimotoros-világbajnokság mugellói fordulójának vendége volt, és a tapasztalatai alapján kijelentette, ő is szeretné kipróbálni, milyen lehet kétkeréken száguldani az olasz pályán.

„Ez igazán lenyűgöző – idézte a MotoGP.com. – Először vagyok MotoGP-futamon, és hihetetlen látni a tempót, amit diktálnak, különösen a kanyarokban, két keréken. Vezettem már itt Forma-3-as autót, de most, hogy megtapasztaltam, hogy milyen a MotoGP, már mindenképpen ki akarom próbálni az egyik motort. Rögtön nem fog menni, de az a célom, hogy eddzek az egyik motorral a pályán.”

Leclerc kétkeréken egyelőre nem siet annyira Forrás: AFP/Andrej Isakovic

Méltatta a motoros sorozatot a Williams versenyzője, George Russell is, aki saját bevallása szerint rajong a MotoGP-ért, és szeretné, ha a Forma-1 is abba az irányba indulna el, hogy nagyobb küzdelem alakuljon ki a versenyek során.

„Hihetetlenek a futamaik. A gokartozásra emlékeztet egy kissé, mert gokarttal szinte bárhol lehet előzni, minden egyes kanyarban váltakoznak a pozíciók. Kár, hogy a Forma-1 nem lehet inkább ilyen, de szerintem a Liberty Media nagyon is tisztában van ezzel, és remélhetőleg 2021-től elindulunk ebbe az irányba.”

Hamilton az előző tél során titokban tesztelt egy superbike-os Yamahát, majd kijelentette, hogy szeretne egy MotoGP-s versenygéppel is menni, erre több lehetősége is adódik, de valószínűleg az F1-es szezon végéig várnia kell a lehetőségre.

Az F1-es pályafutását még csak most megalapozó Russell egyelőre nem sieti el a váltást két kerékre. „Mostanában nem – felelte a Racefans kérdésére. – Teljes mértékben a Forma-1-re összpontosítok, és nem akarok kockáztatni egy szükségtelen sérülést.”