David Schumacher a hétvégén bemutatkozik az FIA F3-as sorozatában

Formula Regional European Championship, Barcelona, David Schumacher
SCHUMACHER David (deu), US Racing, Tatuus 318 A.R. portrait during the Formula Regional European Championship 2019 at Barcelone, Spain, from september 20 to 22. (Photo by Xavier Bonilla/NurPhoto via Getty Images)
Vágólapra másolva!
David Schumacher, a Forma-1-ben 1997 és 2007 között versenyző Ralf Schumacher fia a hétvégi Orosz Nagydíjon bemutatkozik az FIA Forma-3-as sorozatában. Ezzel újra két Schumacher versenyez egy F1-es hétvégén, hiszen a hétszeres világbajnok fia, Mick is ott lesz Szocsiban.

2006. október 22. Amellett, hogy Fernando Alonso ezen a napon nyerte meg második világbajnoki címét, Michael Schumacher pedig ezen a napon futotta utolsó versenyét a Ferrari színeiben, még valami miatt is fontos ez a dátum. Ezen a napon versenyzett utoljára két Schumacher a mezőnyben, Michael a maranellóiak, öccse, Ralf pedig a Toyota színeiben.

2019. szeptemben 28. Ez lesz az a nap, amelyen ismét két Schumacher húz tűzálló overált, hogy ha nem is egy mezőnyben, de legalább egyazon Forma-1-es versenyhétvégén vegyen részt, Ralf Schumacher fia, David ugyanis bemutatkozik a Forma-3 mezőnyében, miközben unokatestvére, Mick, az F2-ben áll rajthoz az Orosz Nagydíj betétfutamain.

David Schumacher a hétvégén Szocsiban bizonyíthat Forrás: NurPhoto via Getty Images/Xavier Bonilla/NurPhoto/Xavier Bonilla

David Schumacher tavaly télen kóstolt bele az autóversenyzésbe a gokartos évek után, második lett az Egyesült Arab Emírségek F4-es sorozatában, majd évközben a kilencedik helyet szerezte meg a német Forma-4-es bajnokságban. Már ekkor versenyzett Forma-3-as gépekkel is, az Euroformula Openen és a spanyol Forma-3-as bajnokságban is 4-4 versenyen vett részt. Az idei szezont az ázsiai téli F3-as bajnokságban kezdte, majd jött a regionális Európa-bajnokság a részben édesapja által menedzselt US Racinggel, ahol

3 győzelemnél és 3 pole pozíciónál tart, amelyekből kettőt-kettőt a legutóbbi versenyhétvégén, Barcelonában szerzett.

A nagy lehetőség azonban most érkezett el, a 17 esztendős versenyző ugyanis kipróbálhatja magát a jelenleg legmagasabban jegyzett F3-as sorozatban, az FIA Forma-3-as bajnokságában is, hogy a szezonzárón bizonyítson.

Schumacher a regionális Európa-bajnoki sorozat legutóbbi, barcelonai fordulóján Forrás: NurPhoto via Getty Images/Xavier Bonilla/NurPhoto/Xavier Bonilla

Schumacher a Campos Racing színeiben mutathatja meg az F1-es csapatfőnökök előtt, hogy van benne potenciál, a Monzában látványos és szerencsés kimenetelű balesetet, abban csigolyasérülést szenvedett Alex Peronit fogja helyettesíteni. „Nagyon boldog vagyok, hogy egy olyan jelentős csapathoz csatlakozhatok, mint a Campos Racing.

– nyilatkozta Schumacher.

Szocsiban tehát a 2006-os Brazil Nagydíj óta először két Schumachert is figyelhetünk ugyanazon a versenyhétvégén. David magyar idő szerint szombaton 9:15-től, vasárnap 9:55-től áll rajthoz, miközben Mick szombaton 16:45-től, vasárnap pedig 11:20-tól versenyez.