Nagyon jól áll a 2020-as felkészüléssel a Red Bull

Forma-1, Verstappen, Silverstone, shakedown, Red Bull Racing
NORTHAMPTON, ENGLAND - FEBRUARY 13: Max Verstappen of the Netherlands driving the (33) Aston Martin Red Bull Racing RB15 on track during Red Bull Racing Filming Day at Silverstone Circuit on February 13, 2019 in Northampton, England. (Photo by Clive Mason/Getty Images)
Vágólapra másolva!
A Red Bull Racing osztrák tanácsadója szerint nagyon jól halad az istálló felkészülése a 2020-as szezonra, amely vízválasztó lehet a csapat jövőjére nézve.

Amilyen fontosak a Forma-1 2021-es reformjai és az azokra való felkészülés, több istállónak és versenyzőnek legalább ennyire fontos lesz a 2020-as szezon. Közéjük tartozik a Red Bull Racing is, amely a világbajnoki cím mellett azért is fog harcolni, hogy megtartsa Max Verstappent, aki egy újabb vb-győzelem nélküli idény után könnyen lehet, hogy elhagyja a csapatot és a Mercedeshez szerződik. A holland pilóta és Helmut Marko, az energiaitalosok tanácsadója volt a vendége a Servus TV "Sport and Talk from Hangar-7" című beszélgetős műsorának.

A 2019-es autóval nem tartott ott a Red Bull a szezon elején, ahol szeretett volna Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Clive Mason

A Red Bull egyik legfőbb gondja az utóbbi években az volt, hogy nem tudott már a szezon kezdetétől fogva versenyre kelni a Ferrarival és a Mercedesszel, a sztártervező Adrian Newey többször is megkapta a kritikát Markótól amiatt, hogy az utolsó pillanatban készült csak el az adott konstrukcióval. Jelen állás és a tanácsadó szavai szerint jövőre minden erejükkel azon lesznek, hogy ez másként legyen,

a várhatóan RB16-os kódnevet kapó 2020-as autóval ugyanis jelenleg az ütemterv előtt járnak, Marko szerint a felkészülésük sosem haladt még ilyen jól.

„Sok dolgot megértettünk a nemrég véget ért szezon során, jövőre nem lesznek kifogások. A Honda és Max is a topon van, rajtunk múlik, hogy jó kasztnit építsünk. Két héttel járunk az ütemterv előtt, a rendelkezésünkre áll az a tesztpad, amelyiken a teljes autót tesztelni tudjuk 330 km/h-s sebességig. Ez optimális módja, hogy megtaláljuk a gyermekbetegségeket, négy hetet tervezünk itt eltölteni. Azt mondanám, hogy a felkészülésünk jobb, mint amit valaha csináltunk."

A Red Bullnál Verstappen megtartásáért is küzdenek Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Mark Thompson

Verstappen is abban bízik, hogy 2020-ban már az első versenytől kezdve meglesz az eszköze ahhoz, hogy a győzelmekért harcoljon. „A cél, hogy több futamot nyerjünk jövőre, mint amennyit eddig nyertünk, remélhetőleg már az idény elejétől harcban lehetünk a világbajnoki címért” – nyilatkozta a holland.

Noha az idei három sikerük eggyel kevesebb a 2018-ban elért négynél, Marko szerint ennél többre is képesek lettek volna. A legemlékezetesebb győzelemnek az Osztrák Nagydíjon szerzett elsőséget tartja. „Három győzelmet arattunk az idén, de megvolt bennünk a potenciál, hogy hatszor nyerjünk, az olyan futamokon is, mint például Mexikó vagy Austin. Az ausztriai győzelem nagyszerű volt, mert a pályán győztük le a Mercedest. Tavaly, amikor Verstappen ugyanott nyert, mindkét Mercedes kiesett."