A Mercedes nem hiszi, hogy gond lenne a Ferrari tempójával

Forma-1, Ausztrál Nagydíj, vasárnap, Sebastian Vettel, Max Verstappen, Red Bull, Ferrari
MELBOURNE, AUSTRALIA - MARCH 17: Sebastian Vettel of Germany driving the (5) Scuderia Ferrari SF90 battles with Max Verstappen of the Netherlands driving the (33) Aston Martin Red Bull Racing RB15 at the start during the F1 Grand Prix of Australia at Melbourne Grand Prix Circuit on March 17, 2019 in Melbourne, Australia. (Photo by Will Taylor-Medhurst/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // AP-1YRC96EYW1W11 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //
Vágólapra másolva!
Toto Wolff szerint a Ferrari alulteljesített az Ausztrál Nagydíjon, és az olaszokat szintén legyőző Honda technikai igazgatója is úgy véli, várni kell még a teljesítmény megítélésével.

Meglepetésre a Ferrari semmit sem mutatott az előszezoni teszteken mutatott formájából, nem csupán a Mercedes, de a Honda-motort használó Red Bull egyik autója is megelőzte a Scuderia mindkét pilótáját. A Ferrarinál már pénteken látszott, hogy gondok vannak, ráadásul ezek gyökerét is nehéz megtalálni, de a Mercedesnél nem hiszik, hogy az SF90-es csak ennyire képes.

„Az biztos, hogy a Ferrari nem nőtt fel a saját elvárásaikhoz – jelentette ki Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke. – Úgy gondolom, nehéz eltalálni a beállításokat ezekkel az autókkal. Egy versenyhétvégén lényegében két nap van megtalálni a megfelelő beállításokat, és szerintem egy elágazásnál a rossz irányba indultak.”

A Ferrarinak nem a Mercedes, hanem a Red Bull volt az igazi ellenfele a hétvégén, de Verstappentől is kikaptak Forrás: 2019 Getty Images/Will Taylor-Medhurst

„Nem hiszem, hogy nagy problémájuk lenne a teljesítménnyel. Valóban, engem is meglep, hogy nem láttam őket a dobogón, mert Barcelonában nagyon erősek voltak, de Bahrein teljesen más kávéház lesz, nagyon durva felülettel, forrósággal, és szerintem a csapatok teljesítményszintjeiben lesznek eltérések.”

Wolff kitartott amellett, hogy a Mercedes nem számított ilyen sima kettősgyőzelemre az idénynyitón.

„Melbourne-be érkezve nem tudtuk, hogy a tempónk jó volt-e vagy sem, ezért kissé meglepett minket, hogy mekkora előnyünk volt, és azon is csodálkoztunk, hogy a Ferrari nem volt formában. – árulta el. – Az igazság talán valahol a középúton van. Ők melléfogtak a beállításokkal, mi pedig jól eltaláltuk a dolgokat.”

A Ferrari feljavulására számít a Honda technikai igazgatója, Tanabe Tojoharu is, miután a japán gyártó motorjait használó Red Bull pilótája, Max Verstappen éles körülmények között körbeautózta Sebastian Vettelt az Ausztrál Nagydíjon, és elorozta a Ferraritól a dobogó legalsó fokát.

„El kell gondolkodnunk a Ferrari teljesítményén, mert a barcelonai [tesztelésen] nagyon erősek voltak – összegzett Tanabe az Autosportnak. – Ezen a pályán mi gyorsabbak voltunk a Ferrarinál. Nem tudjuk, hogy ha ismét Barcelonába érünk, akkor a Ferrari újra gyors lesz-e.”