Vágólapra másolva!
Egykori és jelenlegi F1-es pilótákkal is szívesen elköltene egy vacsorát Charles Leclerc, de elárulta, édesapja inspirálta a versenyzés terén. Schumacher legsikeresebb Ferrariját ő is kipróbálná.

Charles Leclerc volt a múlt hétvégén rendezett Autosport International Show sztárvendége, a Ferrari pilótája színpadi beszélgetés során és a szaklap podcastjában is több témában kifejtette a véleményét. Kiderült, hogy továbbra sem szégyell tanulni Sebastian Vetteltől és nem akarja még egyszer felbosszantani a főnökeit azzal, hogy engedély nélkül ejtőernyőzni megy.

Természetesen Leclerc kapcsán sem maradhatott el a kezdetek tárgyalása, a monacói fiatal felidézte, hogy édesapja történetei késztették őt arra, hogy ő maga is elinduljon az autóversenyzés ranglétráján, az F1-es pilóták között pedig a legendás Ayrton Senna volt a hőse.

Leclerc az F1-ből hívna vacsoravendégeket Forrás: Getty Images/Pietro D'Aprano/Pietro D'aprano

„Ehhez kétség sem férhet, ő az egyetlen hősöm, még akkor is, ha sohasem találkoztam vele az életben – mondta Leclerc, aki Senna 1994-es halála után, 1997-ben született. – Ő mindig is inspiráció volt a számomra, ha egy személyt kell kiemelni, akkor ő lenne az.”

Leclerc ennek ellenére egy másik legendás pilótát hívna meg vacsorázni két jelenlegi ellenfele mellett.

„Nos, Pierre Gasly nagyon jó barátom – felelte, amikor egy elméleti vacsorameghívás címzettjeiről kérdezték őt. – Daniel Ricciardo is, mert ő is nagyon jó cimborám és talán James Hunt. Vicces srácnak tűnik, [jó lenne] kicsit jobban megismerni” – nyilatkozta az 1976-os szezon néhai világbajnokáról, aki bohém életmódjával vonult be a köztudatba.

A Ferrari F2004-es Leclerc fantáziáját is megmozgatja Forrás: DPA/AFP/usage worldwide, Verwendung weltweit/Gero Breloer

Leclerc-nek az autók terén is akad még tétel a bakancslistáján. Szívesen kipróbálná a Ferrari F2004-est, ami minden idők egyik legjobb F1-es autója volt, 2004-ben a 18-ból 15 futamot megnyert vele Michael Schumacher és Rubens Barrichello. „Hihetetlenül gyors volt és szerintem manapság hiányzik az F1-ből az a hang, ahogy az az autó haladt. Egy ilyen vezetése érzelmeket vált ki.”

A Scuderia pilótája a gyártó utcai csúcsmodellje, a LaFerrari egy példányát is szeretné magáénak tudni, de ezt a témát egyelőre nem hozta szóba Mattia Binotto csapatfőnöknél.

„Hogy lenne-e parkoló? Eléggé biztos vagyok abban, hogy ha adnának nekem egy ilyet céges autónak, akkor találnék neki helyet – viccelődött arra felelve, hogy Monacóban nagy a zsúfoltság. – Az viszont valószínűleg nem lenne egyszerű, hogy szerezzek egy ilyen céges autót.”