A Red Bulltól is érkeznek szakemberek az átalakuló Aston Martinhoz

Forma-1, Max Verstappen, Red Bull, Abu-dzabi Nagydíj, Aston Martin logo
ABU DHABI, UNITED ARAB EMIRATES - DECEMBER 01: Second placed Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing celebrates with donuts on track during the F1 Grand Prix of Abu Dhabi at Yas Marina Circuit on December 01, 2019 in Abu Dhabi, United Arab Emirates. (Photo by Clive Mason/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Lelkesen készül a Racing Point csapatfőnöke arra, hogy a silverstone-i istálló jövőre felvegye az Aston Martin színeit és ezzel együtt igazi gyári alakulattá váljon.

Gyári csapatként tér vissza a Forma-1-be az Aston Martin, miután a Racing Point tulajdonosi konzorciumát vezető Lawrence Stroll és üzlettársai részesedést vásároltak a brit sportkocsikat gyártó vállalatban. Sokan kétkedve fogadták a bejelentést és úgy kezelték, hogy csak átcímkézik a feledhető márkanévvel rendelkező csapatot, de Otmar Szafnauer szerint nem ez a helyzet.

„Ezzel mindenki nyerni fog, mindkét fél számára előnyösnek kellene lennie. Gyári csapattá válunk egy híres névvel és az Aston Martin hozzájut némi F1-es technológiához – mondta Otmar Szafnauer, a Racing Point csapatfőnöke az Autosportnak. – Először is van egy szép szélcsatornánk Brackley-ben, amit használhatnak” – utalt a Mercedestől bérelt létesítményre.

Az Aston Martin az idén még a Red Bullt szponzorálja, 2021-től saját néven indul az F1-ben Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Clive Mason

„Vannak aerodinamikai szakértőink, akikre szintén számíthatnak. Biztos vagyok abban, hogy más technológiák is átszivárognak majd az utcai autókba. Mi mindent nagyon merevre csinálunk, ez segít a versenyautóknak és a nagyteljesítményű utcai autóknak is, úgyhogy akadnak területek, amelyek hasznosak lesznek a sportautóiknak. Én már nagyon várom” – utalt az együttműködésre.

Az Aston Martin a Red Bullt bízta meg, hogy építsen limitált példányszámú szupersportautót, a Valkyrie első példányai már elkészültek,

de projekt viszont nem megy tovább és lefújták a Valkyrie-re alapozott Le Mans-i programot is, bár a hivatalos álláspont szerint az F1-es projektnek ehhez nincs köze. A Red Bullnál külön munkacsoport alakult arra, hogy az Aston Martinnak dolgozzanak, ezek a mérnökök hamarosan átköltöznek a Racing Point új gyárába.

A Racing Point idei autója feltűnően hasonlít a Mercedesre Forrás: Getty Images/2020 Getty Images/Mark Thompson

„Úgy tűnik, az új létesítményünkben nagyjából 100 tervezőmérnök is ül majd velünk, úgyhogy valódi integráció valósul meg. Azok az emberek, akik most a Red Bullnál vannak, átjönnek hozzánk, egy fedél alatt dolgozunk majd” – magyarázta az amerikai szakember, aki hangsúlyozta, fel kell nőniük az Aston Martin márkanévhez.

– ígérte. – Az én filozófiám viszont mindig is az volt, hogy a megfelelő embereket kell leszerződtetni, mert ez csapatjáték. Meg kell szereznünk a lehető legjobbakat, de nem csak azért kell toboroznunk, hogy többen legyünk. A megfelelő emberekre van szükségünk, de szerintem az Aston is segíteni fog, hogy a csapat egyre nagyobb lehessen.”