Vágólapra másolva!
Otthonából üzent szurkolóinak Carlos Sainz, a McLaren F1-es pilótája, aki 15 napig karanténban marad, miután az istálló egyik szerelőjénél diagnosztizálták a koronavírust.

Megrázta a Forma-1 világát, hogy az idénynyitó Ausztrál Nagydíj helyszínén a McLaren egyik szerelőjének pozitív lett a koronavírus-tesztje. A csapat rögtön visszalépett a versenytől, ami végül el is maradt, de szerencsére a fertőzött csapattag jól van. A közvetlen munkatársai Melbourne-ben maradtak karanténban, és a többi utazó csapattagot sem engedik be a gyárba.

Köztük van a csapat egyik pilótája, Carlos Sainz is, aki hazautazott Spanyolországba, és munkatársaihoz hasonlóan 15 napig önkéntes karanténban marad. A kényszerszünetet kihasználva weboldalán üzent a szurkolóinak.

Sainz szerint jobb, ha kivárja a 15 napot Forrás: AFP/William West

„Pillanatnyilat tökéletesen rendben vagyok, de ahogy Ti is tudjátok, ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy nem vagyok fertőzött vagy a továbbiakban nem bukkanhatnak fel a tünetek. Mindenki érdekében nagyon fontos felelősségteljesnek lenni és betartani a szakértők előírásait” – írta a tavalyi Brazil Nagydíj 3. helyezettje.

Sainz köszönetet mondott a kórházakban, patikákban, élelmiszerboltokban dolgozóknak, valamint a rendvédelmi szervek tagjainak, és mindenkinek, aki segíti a helyzet megoldását.

„Együttérzek mindenkivel, de különösen azokkal, akik kórházban vagy otthon, Spanyolországban vagy a világ más pontjain küzdenek a vírussal. A mi felelősségünk, hogy próbáljunk javítani a helyzeten, amilyen gyorsan csak lehet. Most, hogy már itthon vagyok, próbállak titeket tájékoztatni a mindennapjaimról és kapcsolatban maradni. A legjobbakat és sok erőt kívánok”

Sainz csapattársa, Lando Norris szintén hazatért, múlt vasárnap már egy online versenyen is részt vett, és várhatóan így tesz a Bahreini Nagydíj helyett is. A spanyol pilóta „nagy ölelést” küldött a Twitteren a csapat Ausztráliában maradó tagjainak, úgy vélte, mindenki maga mögött tudja majd hagyni a karantén unalmas napjait.

– mondta. – Hiányzik a versenyzés, az utazás a világ körül a csapatommal, de végül is, [a rendkívüli helyzet] is el fog múlni. Ezen minél hamarabb túl kell jutnunk, és ehhez jobb, ha otthon maradunk, karanténban, és nem sok mindent csinálunk.”