Vágólapra másolva!
Világszerte ismert márkává fejlődött a Forma-1, a magja azonban néhány óra alatt bejárható: Nagy-Britanniában honos a csapatok többsége, egy magyar mérnök be is járta a területet.

A Szilícium-völgy óta közismert, hogy a világban bizonyos iparágak klasztereket alkotva csoportosulnak jól körülhatárolható földrajzi területeken, nincs ez másként a Forma-1-ben sem. Noha a sportág világszerte versenyez, a jelenlegi tíz csapat közül nyolcnak van angliai érdekeltsége, ezek pedig Oxford köré települtek, egyórányi autóúton belülre.

Ebben a közegben már otthonosan mozog Kling Sándor, a Red Bull Technology szerkezeti elemzője is, aki korábban alkalmazottként, az elmúlt években pedig már projektalapon dolgozik a világbajnoki címre törő csapatnál.

Az előző telet is Milton Keynesben töltötte, és egy napsütéses alkalommal körbejárta a környéket, némi történeti áttekintéssel is fűszerezve a brit „Motorsport-völgy” kialakulását, több ismert helyszín is érintve.

A videóban látható a Red Bull mérnökirodája is, ami jelenleg még az Aston Martin Valkyrie projekten dolgozik, de Otmar Szafnauer, a Racing Point csapatfőnöke nemrég elárulta, az egész részleg költözni fog a silverstone-i istálló új gyárába, amelynek kapuja szintén látható az Egyforma vlog adásában.