Ricciardo jobb híján traktorozik és birkanyírást néz szabadidejében

Forma-1, Ausztrál Nagydíj, Daniel Ricciardo, Renault F1 Team
(L to R): Esteban Ocon (FRA) Renault F1 Team with Daniel Ricciardo (AUS) Renault F1 Team - livery reveal. Australian Grand Prix, Wednesday 11th March 2020. Albert Park, Melbourne, Australia.
Vágólapra másolva!
Nem mindennapi dolgokkal múlatja az időt Daniel Ricciardo, a Renault Forma-1-es pilótája, aki az ausztráliai családi farmra menekült a koronavírus elől.

Daniel Ricciardo alighanem a szerencsésebb emberek közé tartozik a koronavírus-járvány miatt kialakult jelenlegi helyzetben, hiszen a Renault pilótájának lehetősége van arra, hogy a családi farmon, idilli körülmények között töltse az idejét és tartsa fitten magát addig, amíg nem normalizálódik a helyzet a világban. A francia gárda hivatalos Instagram-csatornáján összehozott kérdezz felelekben az ausztrál nyarat élvező pilóta elmesélte, hogy a napi edzésen kívül milyen, nem éppen hétköznapi dolgokkal foglalatoskodik manapság.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Enjoying some family time

Daniel Ricciardo (@danielricciardo) által megosztott bejegyzés,

Ricciardo jól elvan családja körében

Már a kérdezz-felelek is igen "ricciardósan" indult, az ausztrál pilóta egy ideig nem is tudott belépni az élő közvetítésbe, mert rakoncátlankodott nála az internet, majd később, amikor megszakadt a kapcsolat, azzal viccelődött, hogy néha minden leáll a farmon, mivel az nem éppen a mai technikához van tervezve. „Itt vagyok a semmi közepén. Ez a farm, már pár éve megvan. Ezekben az őrült időkben valószínűleg jobb, ha itt vagyok, a nagyvárosok jelenleg eléggé hektikusak – újságolta a Renault sajtósának. – Jó itt lenni, az egész hely fákkal és birkákkal van körülvéve, és ennyi. Próbálom fitten tartani magam.”

Ricciardo nemrég egy videót tett közzé az Instagramján, amelyen kalapban egy traktort vezet, közben pedig élvezi a zenét. A videochatben meg is mutatta a tornáctól nem messze parkoló járművet. „Apukám földmunkával foglalkozik, nagyjából egész életében ilyeneket vezetett, földeket készítenek elő, amikre aztán házakat építenek. Van egy tartalék traktorja, kicsit öregecske, és itthagyta nekem, hogy építhessek ezt-azt és újra gyerek lehessek. Imádom."

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Content lonesome ‍ @gopro

Daniel Ricciardo (@danielricciardo) által megosztott bejegyzés,

Traktorozás közben

A csapat sajtósa felvetette, hogy akár motokrossz-pályát is építhet magának. „Igen, pontosan. De biztonságosakat építek, csak semmi őrültség – nevetett az ausztrál, vélhetően az efféle tevékenységeket korlátozó szerződésére gondolva. – De jó, mert amikor mondjuk edzek – és nem edzek a nap minden órájában – szóval amikor van egy kis szabadidőm, akkor csak felülök rá. Itt olyan sok a föld, hogy mindig jár az agyam, hogy na most csináljuk ezt, most meg azt. Elég szórakoztató."

Ricciardo persze nem csak tréningezik és traktort vezet, más elfoglaltságai is vannak, amelyek közül a „birkanyírást nézek" valószínűleg a legszokatlanabb, legalábbis egy F1-es pilótától.

„Netflixet nézek, valamint a csillagokat is szoktam még nézni, itt nagyon sokat lehet látni. Nagyon meleg van egyébként, nagyjából este hat óra lehet most, és még mindig 30 fok van. Próbálunk kisebb saját projekteket megvalósítani, hiszen mindenki mondja, hogy »áá, végre van időm«.

Ezen kívül építgetek dolgokat, meg volt birkanyírás is, habár én azt nem csináltam, mivel kicsit nehéznek tűnt, de néztem. Még soha nem láttam korábban. Emellett az unalmasabb dolgokkal is foglalkozom, emailekre válaszolok, mindenkit próbálok tájékoztatni."

Hogy mikor térhet vissza a többi pilótával a versenyzéshez, egyelőre senki sem tudja, a legkorábbi futam, amelyet még nem halasztottak el, a június 14-i Kanadai Nagydíj, de sokak szerint ennek a futamnak az eltolása is csak idő kérdése. Addig pedig marad a traktorozás.