Stroll nagyon versenyképes Aston Martint vár 2021-től

Forma-1, Aston Martin logó
GENEVA, SWITZERLAND - MARCH 06: Aston Martin logo is displayed during the second press day at the 89th Geneva International Motor Show on March 6, 2019 in Geneva, Switzerland. (Photo by Robert Hradil/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Az Aston Martin közleményben erősítette meg, hogy a Mercedes csapatfőnöke befektetett a cégbe, Lawrence Stroll ügyvezető elnök pedig fényes jövőt jósol maguknak.

Lawrence Stroll, az Aston Martin ügyvezető elnöke arra számít, hogy a Forma-1-ben 2021-től gyári csapatot működtető brit cég azonnal versenyképes lesz. A kanadai milliárdos által vezetett konzorcium befektetése mostanra vált véglegessé, Stroll elmondása szerint ezzel megkezdhetik az egykor szebb napokat látott márka felvirágoztatását, és bár a koronavírus-járvány miatti helyzet nem segíti őket, 2021-et így is jó pozícióból kezdhetik.

Lawrence Stroll bizakodó Forrás: Getty Images/2020 Getty Images/Mark Thompson

Hogy ennek a kezdetnek nem lesz aktív részese Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke, azt az Aston Martin közleményben is megerősítette.

Az osztrák üzletember a közlemény szerint az ErsteAm Ltd-n keresztül fektetett be az Aston Martinba, magyarán vélhetően az Erste Bank adott neki kölcsön.

A közlemény tisztázta, hogy a Mercedes csapatfőnöke személyes célból hajtotta végre a befektetést a Daimler áldásával, emellett pedig a jövőben is elkötelezett marad a Mercedes iránt.

Stroll a részvénykibocsátás után bizakodóan nyilatkozott az Aston Martin jövőjéről. „Jelentősek és világosak az ambícióink, amivel csak az eltökéltségünk vetekszik a sikerre.

Most már koncentrálhatunk a műszaki és a marketing-programunkra, amelyek lehetővé teszik, hogy az Aston Martin a világ egyik kiemelkedő luxusautó-márkája legyen."

Az Aston Martin új SUV-ja, a DBX gyártását is ezután fogja megkezdeni Forrás: © 2019 RICHARD THOMPSON

A koronavírus-járvány természetesen az Aston Martinra is hatással van, jelenleg szünetel az autók gyártása, ezért a következő hónapok az újrakezdésről fognak szólni. „Az első évben újraindítjuk az üzletet. Az előttünk álló hónapokban, ahogy a világ elkezd talpraállni a koronavírus-járványból, elkezdünk életet lehelni a marketing kezdeményezésinkbe, hogy tovább építsük a megrendelői körünket" – mondta az ügyvezető elnök.

Természetesen az F1-ben sem zajlik most a munka, a szintén a Stroll vezette konzorcium tulajdonában álló Racing Point gyára is zárva van, a kanadai azonban nem aggódik a folytatás miatt, és jövőre azonnal jó szereplést vár a 2021-től Aston Martin néven futó alakulattól.

Mindez jelentős globális marketing-platformként szolgál, hogy megerősítsük a márkát, és világszerte kapcsolatba lépjünk az ügyfeleinkkel és partnereinkkel."