Wolff: Képtelenség, hogy Hamiltonnal az Aston Martinhoz igazoljunk

Forma-1, Mexikói Nagydíj, Lewis Hamilton, Mercedes, Toto Wolff
MEXICO CITY, MEXICO - OCTOBER 27: Race winner Lewis Hamilton of Great Britain and Mercedes GP celebrates with Mercedes GP Executive Director Toto Wolff in parc ferme during the F1 Grand Prix of Mexico at Autodromo Hermanos Rodriguez on October 27, 2019 in Mexico City, Mexico. (Photo by Dan Istitene/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Toto Wolff leszögezte, az Aston Martinba történő befektetése teljes mértékben összeegyeztethető a Mercedesnél betöltött szerepével. Az osztrák üzletember továbbra sem tartja lehetségesnek, hogy Lewis Hamiltonnal együtt a brit márka csapatához igazoljanak.

Az Aston Martin menedzsmentje nagy változáson megy keresztül, hiszen nemrég a Lawrence Stroll-vezette konzorcium részesedést szerzett a márkában, és bejelentették, hogy 2021-től gyári F1-es csapatuk lesz a Racing Point átcímkézésével. Később Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke is bevásárolta magát az autógyártóba.

Az osztrák üzletemberrel kapcsolatban már korábban is mentek a találgatások, hogy egyáltalán befektet-e a vállalatba, és ha igen, vállal-e valamilyen szerepet a későbbiekben. Végül előbbi megvalósult, utóbbi a jelek szerint nem fog. Wolff úgy véli, mindez teljes mértékben összeegyeztethető a Mercedesben betöltött szerepével.

Wolff kizártnak tartja, hogy Hamiltonnal együtt az Aston Martinba igazoljanak Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Dan Istitene

„Az Aston Martint mi fogjuk ellátni motorokkal, a sorozatgyártásban pedig továbbra is partnerek leszünk – nyilatkozta az Österreichnek. – Az Aston Martin [bizonyos] utcai autóit Mercedes-erőforrás hajtja, emellett pedig a Daimlernek [a Mercedes anyacégének] is van 5 százalékos részesedése a márkában.”

Wolffnak azt is felvetették, hogy miért pont a koronavírus-válság alatt vásárolt részvényeket.

A Mercedes csapatfőnöke elmondta, a befektetései alacsonyak, az Aston Martin pedig kiváló termékeket gyárt, amiket a válság után ismét elkezdenek majd vásárolni. A 48 éves üzletember hozzátette, ez egy személyes befektetés, aminek semmi köze nincs a Forma-1-hez.

Korábban szárnyra keltek olyan pletykák, miszerint Wolff jövőre az Aston Martin csapatfőnöke lehet, és Lewis Hamiltonnal együtt elhagyhatják a Mercedest.

Az osztrák üzletember már korábban is leszögezte, hogy nem vállal semmilyen szerepet a márka életében. Ezt most is megerősítette. „Hogy Niki Lauda szavaival éljek, ez teljes baromság.”

Wolffnak most még jobban hiányzik Lauda

Wolff kijelentette, a jelenlegi időszakban még inkább érezhető, hogy a tavaly elhunyt Lauda már nincs velük. „Legjobban Niki Lauda hiányzik nekünk, aki pragmatizmusával gyakran az egész nemzet gondolatait kifejezte. Ebben az új helyzetben jóval gyakrabban gondolok rá emberként, mint a Forma-1-es évek során. Sokszor felteszem magamnak a kérdést, hogy [adott szituációban] Niki mit mondott volna.

Wolffnak most a szokásosnál iis jobban hiányzik Lauda Forrás: Picture-Alliance/AFP/usage worldwide/Hoch Zwei

Wolff arról is beszélt, hogy Hamiltonnak nagy nehézséget okoznak a körülmények, hiszen a hatszoros világbajnok általában rengeteget utazik, amit most nem tehet meg. Ugyanakkor a brit pilóta ebből is igyekszik profitálni, a kényszerszünet miatt például több ideje marad edzésre.

A Mercedes csapatfőnöke hozzátette, versenyzője minden adandó alkalommal biztosítja afelől, hogy még nagyobb motivációval fog visszatérni a pályára.

Ez utóbbi jelen állás szerint július elején, Ausztriában történhet meg, amennyiben a részvevők képesek teljesíteni minden biztonsági előírást. Wolff úgy véli, ha mindez tényleg megvalósul, azzal nem csupán a sportág, hanem hazája is nagyon jól jár.