A Ferrari alelnöke nem hibáztatja Vettelt a szakítás miatt

Forma-1, Sebastian Vettel, Scuderia Ferrari, Barcelona teszt 4. nap
VETTEL Sebastian (ger), Scuderia Ferrari SF1000, portrait during the Formula 1 Winter Tests at Circuit de Barcelona - Catalunya on February 26, 2020 in Barcelona, Spain. (Photo by Xavier Bonilla/NurPhoto via Getty Images)
Vágólapra másolva!
Piero Ferrari, az autógyár alelnöke váláshoz hasonlította Sebastian Vettel távozását a Ferraritól, de ezért nem hibáztatta a négyszeres világbajnokot, aki az év végén elhagyja a Scuderiát.

A Ferrari kedden bejelentette, hogy a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel az év végén elhagyja a csapatot, miután mindkét fél úgy érezte, hogy jobb, ha a továbbiakban a maguk útját járják. Vettel leszögezte, hogy a nézeteltérése a Scuderiával nem anyagi természetű, de kijelentette: „Már nincs meg a közös szándék, hogy a jelenlegi szezon után is együtt maradjunk.”

A sajtóban megjelentek felvetések azzal kapcsolatban, hogy mi lehet a kiváltó ok, lehetséges, hogy Vettel a Ferrari versenyképessége miatt aggódik, az is, hogy a Ferrarinál már nem bíznak benne eléggé és ez tükröződött az ajánlatban, és előfordulhat az is, hogy megváltoztak a német pilóta prioritásai az életben.

Vettel az év végén elhagyja a Ferrarit Forrás: NurPhoto via Getty Images/Xavier Bonilla/NurPhoto/Xavier Bonilla

Piero Ferrari, az autógyár alelnöke is megszólalt az ügyben, de ő is tartózkodott attól, hogy kitálaljon. A Quattroroute című magazin által szervezett beszélgetésen Ferrari is békés elválásról beszélt. „Vettellel eljutottunk a kapcsolatunk végéhez, ennek különböző okai vannak az ő oldalán és a csapatén is” – összegzett a Formulapassion.it szerint.

Vettelt 2014 végén szerződtették, a Ferrari akkoriban mélyponton volt, a szezont futamgyőzelem nélkül teljesítették, és a német pilóta is azzal a szándékkal érkezett, hogy újabb világbajnoki címet szerez a Scuderia versenyzőjeként, ahogy korábban Michael Schumacher is tette. Ez nem sikerült, öt szezon alatt 14 futamgyőzelemig jutott, de a végső sikertől mindig messze volt.

Piero Ferrari Forrás: AFP/2015 Getty Images/Andrew Burton

A négyszeres világbajnok 2017-ben és 2018-ban a szezon derekáig a pontverseny éllovasa volt vagy szorosan üldözte a későbbi győztes Lewis Hamiltont, de az autó műszaki hibái, a csapat stratégiai mulasztásai és Vettel saját rontásai miatt vereség lett a küzdelem vége. Piero Ferrari nem akart senkit sem hibáztatni a történtek miatt.

„Sok pillanatban nagyon bíztam Sebastianban és nagyon megbecsültem, mert volt néhány remek versenye. Aztán nem tudom, talán nem ismerte ki az autót vagy mi nem értettük meg őt. Előfordul az ilyesmi. Nincs most itt az ideje annak, hogy bárkit is felelősségre vonjunk. Ez egy gyönyörű történet, ami még ennél is sokkal szebb lehetett volna. Most pedig véget ér.”