Korábbi menedzsere elárulta, miért szakított Schumacherrel

Forma-1, Willi Weber, Michael Schumacher
Seven time drivers champion and Ferrari team advisor Michael Schumacher (R) and his former manager Willi Weber attend the WBA middleweight world championship boxing match between German boxer Felix Sturm and Armenian-born German Khoren Gevor at the Nurburgring racetrack on July 11, 2009 in the western German town of Nurburg. Sturm won the fight on points and remains World Champion. AFP PHOTO / SASCHA SCHUERMANN GERMANY
Vágólapra másolva!
A frontvonalból segítette Michael Schumacher pályafutását, annak utolsó fejezetére azonban mégsem tartott a hétszeres világbajnokkal. Willi Weber elárulta, mi vezetett a szakításhoz egykori védencével.

Willi Weber és Michael Schumacher gyakorlatilag elválaszthatatlanok voltak a hétszeres világbajnok szinte teljes Forma-1-es karrierje alatt, amikor azonban a német legenda úgy döntött, hogy 2010-ben visszatér a Mercedesszel, menedzsere már nem tartott vele. A csak "Mr. 20%"-nak becézett Weber most elárulta, mi vezetett a szakításhoz egykori védencével.

A ma 78 éves menedzsernek nagy szerepe volt Schumacher Forma-1-be kerülésében, ezután pedig egészen a rekordbajnok 2006-os visszavonulásáig egyengette annak pályafutását. Amikor azonban a német három év szünet után újrakezdte, annak ellenére a korábban a sajtófőnökeként tevékenykedő Sabine Kehm tűnt fel az oldalán amolyan mindenesként, hogy Webernek 2014-ig szerződése volt vele.

Weber a kezdetektől ott volt Schumacher mellett Forrás: Getty Images/Paul-Henri Cahier/Paul-Henri Cahier

A Motorsport-total.com-nak nyilatkozva Weber elárulta, hogy szakításuknak két oka volt. Az első, hogy a menedzser szerint a visszatérés elhibázott döntés volt. „Visszatekintve a legnagyobb hülyeség volt, amit csak tehetett. Azt mondta nekem, hogy unatkozik és versenyezni akar. Ekkor azt mondtam neki,

A másik ok pedig, hogy az akkor 68 éves Weber hosszú idő után megtapasztalta, milyen úgy élni, hogy nem kell kéthetente Forma-1-es versenyhétvégére utaznia, és az év nagy részét szállodákban töltenie. „Nem akartam többé bőröndöt pakolni, nem akartam többé az időeltolódástól szenvedni, 24 órát ülni a repülőn. Ez már túl sok lett volna nekem. Felajánlottam neki, hogy Európában vele tartok, de a tengerentúli versenyekre nem."

Erre azt mondtam, »Michael, ez szintén nagy hiba lenne. Hagyd ezt rám!« Mire ő, »nem, nem, majd én csinálom, ha te nem.»"

Schumacher úgy döntött, visszatérése után inkább saját maga menedzsere lesz Forrás: ddp images via AFP/Sascha Schuermann

Weber ezután barátként vált el Schumachertől, 2010-ben egy-két futamra még elment, utána azonban teljesen eltűnt az F1-es közegből. Elmondása szerint ezután is találkozgatott Schumacherrel és telefonon is rendszeresen beszéltek,

érdekes módon azonban utóbbi családja mégsem tartja őt annyira közeli barátnak, hogy megossza vele a 2013-ban súlyos síbalesetet szenvedett legenda állapotát, illetve megengedje neki, hogy meglátogassa a hétszeres világbajnokot.

„Nagyon sajnálom őt, a baleset után szenvedtem, mint egy kutya, hihetetlenül megrázott. Egy ponton azonban el kellett engednem Michaelt, máskülönben mindig visszajönnek az emlékek, és ez nagyon fáj."