Hamilton még legalább három évre tervez az F1-ben

Forma-1, Lewis Hamilton, Mercedes, Brit Nagydíj
NORTHAMPTON, ENGLAND - JULY 30: Lewis Hamilton of Great Britain and Mercedes GP walks in the Paddock during previews ahead of the F1 Grand Prix of Great Britain at Silverstone on July 30, 2020 in Northampton, England. (Photo by Bryn Lennon/Getty Images)
Vágólapra másolva!
A hatszoros világbajnok Lewis Hamilton a Brit Nagydíj előtt kijelentette, még legalább három évig a Forma-1-ben akar versenyezni, és ha utána is formában marad, még tovább nyújthatja a pályafutását.

Sorban dönti meg a rekordokat Lewis Hamilton a Forma-1-ben, hazai versenyén, a Brit Nagydíjon is lehetősége nyílik erre, és belátható időn belül várhatóan beállítja Michael Schumacher eredményeit is a futamgyőzelmek, valamint a világbajnoki címek terén. Többször felmerült már, hogy a Mercedes versenyzője hátat fordíthat a sportágnak, de Silverstone-ban kijelentette, ezt egyelőre nem tervezi.

Hamilton még nem tervezi a visszavonulást Forrás: Getty Images/2020 Getty Images/Bryn Lennon

Hamilton 35 esztendős, a mezőny jelenlegi korelnöke, Kimi Räikkönen 40, és jövőre visszatér a 39 éves Fernando Alonso is, így a Mercedes-pilóta előtt is van még jövő, főleg akkor, ha csapata továbbra is a mezőny legjobb autóját építi. Silverstone-ban megkérdezték tőle, hogy láthatja-e még a közönség személyesen is versenyezni, erre a szurkolói számára kedvező választ adott.

„Nem hiszem, hogy bármit is lehet garantálni, de maradok még az biztos, mindenképpen ez a cél – erősítette meg. – Az kissé bizonytalan, hogy milyen sokáig. A koronavírus miatti bezártság sok szempontból negatív volt, de életteret is adott, és sok energiám maradt, hogy más dolgokra összpontosítsak” – utalt a versenyzésen kívüli érdeklődéseire.

„Örökké azon a szinten akarok teljesíteni, amit most képviselek, de nyilvánvaló, hogy egy adott ponton a fizikális és a mentális oldal is romlani kezd. Nem tudom, hogy ez mikor jön el, de a közeljövőben nem számítok erre, a következő két-három év során. Úgyhogy, belátható ideig még mindenképpen itt leszek.”

Hamiltonnal kapcsolatban korábban többször is felmerült, hogy a sikerei ellenére kiábrándul a sportágból, és inkább a divatvilág vagy a zeneipar felé fordulna, a héten végre el is ismerte, hogy XNDA néven valóban az ő hangja hallható Christina Aguilera egyik dalában. A gyakori hangulatingadozásai azonban úgy tűnik, tartósan nem zökkentik ki, és arra koncentrál, hogy megállja a helyét a mezőnyben.

Előre tekint Forrás: Formula 1 via Getty Images/2020 Formula One World Championship Limited/Clive Mason - Formula 1

„Függetlenül attól, hogy nyertem már világbajnokságokat, szerintem továbbra is ki kell érdemelnem a jogot, hogy itt lehessek a szereplésemmel, és azzal, hogy hozom az eredményeket. Az a célom, hogy olyan sokáig jó eredményeket érjek el, ameddig csak tudok. Még legalább három évig itt látom magamat” – összegzett.