Vágólapra másolva!
Csapatfőnöke 99%-os bizonyossággal megjósolta, hogy mikor ülhet újra autóba a legutóbbi két Forma-1-es futamot koronavírus-fertőzés miatt kihagyni kényszerülő Sergio Pérez.

A Brit Nagydíj előtt pozitív koronavírustesztet produkáló Sergio Péreznek mindkét silverstone-i versenyhétvégét ki kellett hagynia, helyére Nico Hülkenberg ugrott be. Noha a kötelező karantén leteltével a mexikói pilóta a 70. Évforduló Nagydíjára már visszatérhetett volna a Racing Point pilótafülkéjébe, szervezetében továbbra is jelen volt a fertőzés. Otmar Szafnauer csapatfőnök szerint azonban ha a jelenlegi ütemben gyógyul, a soron következő futamon már biztosan ott lesz.

Péreznek vélhetően nem kell több futamot kihagynia Forrás: Getty Images/2020 Getty Images/Peter Fox

Pérez minden valószínűség szerint a Magyar Nagydíj után beiktatott mexikói útja során kapta el a koronavírust, amelyet a Brit Nagydíj előtti szerdán elvégzett teszt mutatott ki a szervezetében. Azóta karanténban van, onnan nézte azt is, ahogy a hétvégén Hülkenberg a harmadik rajtkockába kvalifikálta az autóját, majd a futamon hetedik lett vele.

A Racing Point csapatfőnöke szerint a Spanyol Nagydíjon azonban már ismét Pérez foglalhat helyet a pilótafülkében.

„Úgy tűnik, hogy a szervezetében levő vírus minden egyes teszttel jelentősen kevesebb – nyilatkozta a csapatfőnök. – Szombaton tesztelték legutóbb, és arra számítok, hogy mire megkapjuk az eredményeket, már a negatív tartományban lesz. Szerintem Barcelonában visszaülhet az autóba, de ezzel most még csak jósolni próbálok. Ha mégsem, akkor ne feszítsenek keresztre, mert nem tudom megjósolni a jövőt. De azt nézve, hogy a vírus milyen ütemben ürül ki a szervezetéből, akkor ha ez egyenletes marad, akkor rendben lesz, mire Barcelonába érünk."

Pérez legutóbb a Magyar Nagydíjon vezetett Forrás: Motorsport Images/Charles Coates

Szafnauer csupán 1% esélyt ad arra, hogy Péreznek a barcelonai futamot is ki kell hagynia. „Ha nem ő lesz az autóban, akkor Nico.

A 70. Évforduló Nagydíja után Hülkenbergnek is nekiszegezték a kérdést, hogy Barcelonában is ő vezet-e, a német pilóta sem tud azonban többet, mindössze annyit, hogy vélhetően az utolsó pillanatban hoz majd döntést a csapat.

„Hogy őszinte legyek, még nem ismerem a teljes képet, szerintem a következő pár napban többet fogunk tudni, és ahogy közelebb kerülünk a Spanyol Nagydíjhoz, majd elválik, hogy mi lesz. Azt hiszem, hogy ott leszek a helyszínen arra az esetre, ha mégsem versenyezhet. Ebben az esetben én veszem át a helyét. Szerintem megint késői döntésre számíthatunk, amely majd csütörtökön fog megszületni."

Többen is elismeréssel beszéltek a beugró Hülkenberg teljesítményéről Forrás: Formula 1 via Getty Images/2020 Formula One World Championship Limited/Dan Istitene

Ami Hülkenberg jövőjét illeti, a Forma-1-ből tavaly kiszoruló versenyző beugrása során mutatott teljesítménye könnyen lehet, hogy megnyitotta számára az utat a visszatéréshez, noha saját bevallása szerint erről már korábban is egyeztetett.

Ezek a színfalak mögött történnek, és valószínűleg még beletelik egy kis időbe, mire bármit is be lehet jelenteni, amivel nekem nincs problémám."

Hülkenberg lehetséges opciója a Haas vagy az Alfa Romeo lehet. Előbbivel már tavaly is tárgyalt, utóbbi istállónak pedig az a Frédéric Vasseur a csapatfőnöke, aki kifejezetten kedveli a németet, ráadásul közös múltja is van vele.