A McLaren főnöke ismét odaszúrt őt kritizáló kollégájának

Forma-1, Spanyol Nagydíj, péntek, Zak Brown, McLaren Racing, Otmar Szafnauer, Racing Point
BARCELONA, SPAIN - AUGUST 14: McLaren Chief Executive Officer Zak Brown and Otmar Szafnauer, Team Principal and Chief Executive Officer of Racing Point talk in a press conference during practice for the F1 Grand Prix of Spain at Circuit de Barcelona-Catalunya on August 14, 2020 in Barcelona, Spain. (Photo by Andy Hone/Pool via Getty Images)
Vágólapra másolva!
Úgy érzi, van igazság abban, amit a Racing Point ingerült csapatfőnöke egy héttel ezelőtt mondott róla, de Zak Brown, a McLaren ügyvezető igazgatója ennek ellenére nem bírta ki, hogy ne szóljon vissza honfitársának.

Otmar Szafnauer, a Racing Point csapatfőnöke, valamint Zak Brown, a McLaren ügyvezető igazgatója éles szóváltásba került a sajtóban a 70. Évforduló Nagydíjának hétvégéje alatt. Utóbbi „baromságnak" nevezte a silverstone-i istálló azon állítását, hogy fotók alapján másolta le a Mercedes tavalyi autóját, mire előbbi azzal vágott vissza, hogy Brownnak fogalma sincs, hogy miről beszél, „meglepő, hogy ilyen keveset tud az F1 szabályairól", valamint „jobban képben van a veterán autókkal való versenyzéssel, mint az F1-gyel." A McLaren ügyvezetője Barcelonában reagált.

Brown reagált a kritikára Forrás: 2020 Pool/Motorsport Images

Szafnauer abban nem tévedett, hogy Brown otthonosan mozog a történelmi autók világában, hiszen csapata, a United Autosports révén olykor maga is volán mögé ül, valamint a veterán autókból álló magángyűjteménye is magáért beszél.

Az amerikai üzletember újságírói kérdésre elmondta, hogy kollégája kijelentéseiben sok volt az igazság, ezzel együtt nem gondolná, hogy az ő feladata lenne kívülről tudni a szabályokat.

„Szerintem az Otmar által elmondottak nagy része pontos volt. Nem vagyok mérnök, nem ismerem a szabálykönyvet az elsőtől az utolsó oldalig. De ügyvezető igazgatóként egy csapatért felelek, amelyiknek a feladata ismerni a szabályokat.

– szúrt oda a Racing Pointnak, majd rámutatott, hogy Szafnauer sincs mindig képben mindennel. – Szerintem Otmar azt hitte, hogy hét és fél pontot vontak le tőlük, amíg a Sky rá nem mutatott, hogy valójában tizenötöt."

Brown válaszában azért nem mulasztott el odaszúrni a mellette ülő Szafnauernek Forrás: 2020 Pool/Motorsport Images

A büntetés tényét és annak nem ismeretét célzó szurkálódást egy újabb követte, amikor is Brown veterán autóként hivatkozott az idei Racing Pointra. „Ami a történelmi autókkal való versenyzést illeti, szerintem akik ismernek, azok tudják, hogy mennyire élvezem ezt.

Kicsit talán oldandó a feszültséget (Szafnauer mellette ült a sajtótájékoztatón) Brown a végén hozzátette, hogy az ilyen odamondogatós nyilatkozatok mind részét képezik egy szórakoztató nagydíjhétvégének.