Vágólapra másolva!
Otmar Szafnauer, a Racing Point csapatfőnöke tagadta a sajtóban elterjedt spekulációt, amely szerint Sergio Pérez felé július 31-ig kellett volna jelezni, ha felbontanák a szerződését.

Távollétében is Sergio Pérez a hétvégén zajló Brit Nagydíj egyik kulcsfigurája a Forma-1-ben, mivel a mexikói versenyző az első a mezőnyben, aki pozitív koronavírustesztet produkált. Csapata, a dobogós helyre is esélyes Racing Point nem lát kivetnivalót abban, hogy a pilóta a Magyar Nagydíj után hazautazott a különösen fertőzött Mexikóba, és visszavárják őt a mezőnybe.

Pérez megbetegedésének időzítése különösen rossz azért, mert a csapattal összefüggésbe hozták a Ferraritól az év végén távozó Sebastian Vettelt, és Pérez elismerte, hogy neki kell mennie a Racing Pointtól, ha 2021-re úgy döntenek, hogy leigazolják a négyszeres világbajnokot.

Minden bizonnyal Péreznek kellene távoznia, ha Vettel jön Forrás: Formula 1 via Getty Images/2020 Formula One World Championship Limited/Clive Mason - Formula 1

A mexikói pilótának van érvényes szerződése a következő szezonra, de a Hungaroringen ő és Otmar Szafnauer csapatfőnök sem tudta megerősíteni, hogy azt biztosan ki is tölti a Racing Pointnál. A sajtóban elterjedt, hogy a 30 esztendős pilóta szerződését július 31-ig fel lehet bontani, ezért sokan arra számítottak, hogy a hétvégén előrelép az ügy, Pérez betegségétől függetlenül is.

Csütörtökön Vettel azonban kijelentette, még hetek is eltelhetnek, mire megszületik a döntése a jövőjét illetően, és Helmut Marko is arról beszélt, hogy tudomása szerint a német pilótának nem kell sietnie.

Az FIA pénteki sajtótájékoztatóján Szafnauer azt is leszögezte, hogy a sajtóban keringő elmélet nem fedi a valóságot. „Nem szeretjük felfedni a szerződéseink részleteit, de megragadom az alkalmat, hogy elmondjam,

Vettel jövőjét így továbbra is homály fedi, még csapattársa, Charles Leclerc sem tudja, merre tart a négyszeres világbajnok.

Vettel Leclerc-nek sem árulja el, hogy mik a tervei Forrás: AFP/Lluis Gene

„Próbáltam kihúzni belőle valamit, mert engem is nagyon érdekel, hogy mihez kezd. Remélem, hogy a paddockban marad, mindenképpen megérdemli, de nem tudom, nem beszélhetek az ő nevében és nekem sem mondott semmit” – nyilatkozta az RTL-nek, és hozzátette, nem hiszi, hogy a német pilóta versenyképessége megkopott volna, szerinte Vettel továbbra is elég gyors a Forma-1-hez.

„Mindenképpen. Efelől szerintem semmi kétség. Aki megkérdőjelezi a tempóját, jobban teszi, ha kicsit jobban kiismeri a Forma-1-et. Nyilvánvaló, hogy elég gyors, és az egyik legjobb pilóta a mezőnyben. Nem is kérdés, hogy megérdemel egy ülést.”