Pérez véletlenül tudta meg, hogy jövőre már Vettel fog ülni az autójában

Forma-1, Orosz Nagydíj, Sergio Pérez, Racing Point
SOCHI, RUSSIA - SEPTEMBER 24: Sergio Perez of Mexico and Racing Point walks in the Paddock during previews ahead of the F1 Grand Prix of Russia at Sochi Autodrom on September 24, 2020 in Sochi, Russia. (Photo by Clive Mason - Formula 1/Formula 1 via Getty Images)
Vágólapra másolva!
Sergio Pérez megerősítette, hogy már a bejelentés előtt megtudta, hogy az Aston Martinná váló Racing Point jövőre már nem tart igényt a szolgálataira, mivel akarata ellenére hallotta a csapattulajdonos erről szóló telefonbeszélgetését.

Két és fél héttel ezelőtt látott napvilágot a hír, hogy Sergio Pérez jövőre már nem lesz az Aston Martinná alakuló Racing Point pilótája, majd fél nappal később az is hivatalossá vált, hogy Sebastian Vettel érkezik a helyére. Előbbii hírt azonban szokatlan módon nem a csapat, hanem maga az érintett jelentette be. Néhányan már akkor megszellőztették, hogy a mexikói pilóta meghallotta, ahogyan a csapatot birtokló konzorcium élén álló Lawrence Stroll a négyszeres világbajnok szerződtetéséről egyeztet ügyvédjével. A 30 esztendős pilóta most megerősítette az értesüléseket.

Monzában Pérez meghallotta, hogy csapata jövőre már nem tart rá igényt Forrás: Formula 1 via Getty Images/2020 Formula One World Championship Limited/Clive Mason

„Meglepő, hogy a médiában mennyire könnyen elterjednek ezek a dolgok. Ebből a szempontból szomorú vagyok, mert úgy gondolom, hogy ezeknek köztünk kellene maradnia. Mi tudjuk, hogy mi történt, mit tettünk, és minden mást is” – nyilatkozta a Sky Sportsnak, majd arra a kérdésre is felelt, hogy valóban az Olasz Nagydíj napján (öt nappal a saját bejelentése előtt) vált-e számára világossá, hogy nincs maradása a csapatnál.

Nem sokkal a bejelentés előtt Pérez még arról beszélt, hogy magabiztos a maradását illetően.

Tévedésének legfőbb oka, hogy a csapattagok titkolóztak előtte, ami kifejezetten fájt neki.

Emlékezhetünk, hogy 2018-ban ő kezdeményezte a csődeljárást a Force India ellen, megmentve ezzel több száz alkalmazott állását. Erre is utalt akkor, amikor azt mondta, hogy az együtt töltött hét év fényében más bánásmódot várt volna a csapattól.

Rosszul esett neki, ahogyan kezelték az elküldését Forrás: Getty Images/2020 Getty Images/Peter Fox

„Amiatt is csalódott voltam, hogy [a döntésről] senki nem szólt nekem egy szót sem. Azt hallottam, hogy nem készültek sajtóközleményt kiadni, de el akarták mondani, például Otmar [Szafnauer, a Racing Point csapatfőnöke] az interjúi során szerette volna elárulni. Én magam semmit nem láttam előre. Persze rendben van ez így, semmit nem azért tettem, hogy bármit is elvárjak cserébe az emberektől. Azt hiszem, így működik a Forma-1.

Pérez ugyanakkor hozzátette, mind a csapatfőnök, mind a tulajdonos helyzetét megérti, és összességében nem haragszik a csapatra, amelynek színeiben hetedik éve versenyez.

„Ezzel együtt Otmar sincs könnyű szituációban. Lawrence szempontjából mindent értek, és egyáltalán nem neheztelek rá. Ugyanez vonatkozik a csapatra is, hiszen ez az istálló rengeteget jelent nekem, és kívánom, hogy a jövőben nagyon jól menjen nekik. Számomra ez a legfontosabb.”

Pérez Szafnauer és Stroll helyzetét is megérti Forrás: Getty Images/2019 Getty Images

A mexikói pilóta már a közleményében jelezte, hogy nincs B-terve a Forma-1-et illetően. A realitások talaján maradva csak a Haas jelenthet számára menekülőutat, azonban bizonyos források szerint akár a Red Bullnál is szóba jöhet a neve.