Ricciardo már tudja, mit fog főnökére tetováltatni

Forma-1, Ausztrál Nagydíj, Daniel Ricciardo, Cyril Abiteboul, Renault
MELBOURNE, AUSTRALIA - MARCH 11: Daniel Ricciardo of Australia and Renault Sport F1 and Renault Sport F1 Managing Director Cyril Abiteboul share a joke at the livery launch of the Renault Sport Formula One Team RS20 during previews ahead of the F1 Grand Prix of Australia at Melbourne Grand Prix Circuit on March 11, 2020 in Melbourne, Australia. (Photo by Bryn Lennon - Formula 1/Formula 1 via Getty Images)
Vágólapra másolva!
Daniel Ricciardo jelenleg két változatot tart elképzelhetőnek Cyril Abiteboul, a Renault csapatfőnökének fogadásból készülő tetoválását illetően, de az biztos, hogy azt az állatot fogja ábrázolni, amiről az ausztrál pilóta a becenevét kapta. A Renault pilótája bízik benne, hogy a Bahreini Nagydíj előtt elkészül a műalkotás.

Cyril Abiteboul és Daniel Ricciardo még tavaly nyáron fogadott egymással arról, hogy a Renault csapatfőnöke csináltat magának egy tetoválást, amennyiben az idei szezon végén távozó ausztrál dobogóra áll. Ricciardo az Eifel Nagydíjon a 3. helyen ért célba, így a francia szakember kénytelen lesz tű alá feküdni, ha nem akarja megszegni az ígéretét.

Ricciardo dobogójával Abiteboulnak be kell tartania az ígéretét Forrás: Formula 1 via Getty Images/2020 Bryn Lennon - Formula 1/Bryn Lennon - Formula 1

Márpedig Abiteboul kijelentette, ő egy szavatartó ember, ezért előbb-utóbb mindenképpen lesz tetoválása. A két fél abban állapodott meg, hogy Ricciardo határozhatja meg a mintát, a 31 éves versenyző pedig már jelentősen leszűkítette a kört, de még nem döntött.

– nyilatkozta az Autosportnak. – A szervezésről még beszélnem kell Cyrillel, de remélhetőleg Bahrein előtt lesz időnk arra, hogy megcsináltassuk.

A német Sky kérdésére Ricciardo egy kicsit jobban belement a részletekbe. „Méhészborz kell hogy legyen, nézzük meg, hogyan fest!” A Renault pilótája azt az állatot nevezte meg, amiről ő maga a becenevét kapta. Amikor egyszer ennek okáról faggatták, elárulta, a méhészborz alapvetően kedves állat, de amikor veszélyben érzi magát, a legbátrabbak közé tartozik.

Ricciardo 2018-ban használt sisakja Forrás: Getty Images/2018 Getty Images/Mark Thompson

Persze ebből még nagyon sokféle megoldást ki lehet hozni, ahogyan ezt a versenyző korábban is megtette a különböző sisakfestéseivel. 2018-ban olyan fejvédőt használt, melynek hátulján egy egészen élethű változat látható, idén viszont már nem annyira ragaszkodott a valósághoz, és csak a fogakat ábrázolja.

Ricciardo idei fejvédője Forrás: Getty Images/2020 Getty Images/Mark Thompson

A két fél úgy egyezett meg egymással, hogy Ricciardo csak a mintáról határozhat, a helyet és méretet Abiteboul választja ki. A Renault csapatfőnöke még nem nyilatkozott erről, de őt ismerve meglepődnénk, ha Bahreinben az egész karját beborító tetoválással jelenne meg.