Meggyilkolták a korábbi F1-es pilóta apját

Forma-1, Vitalij Petrov
MOSCOW, RUSSIA - FEBRUARY 11, 2020: Russian racing driver Vitaly Petrov at a news conference at the Moscow office of the TASS news agency for the new Russian animation series about racing, Super Rally. Artyom Geodakyan/TASS (Photo by Artyom Geodakyan\TASS via Getty Images)
Vágólapra másolva!
A Portugál Nagydíj vasárnapján már nem lesz tagja a korábbi Forma-1-es pilóta Vitalij Petrov a sportfelügyelői testületnek, miután egybehangzó orosz sajtóhírek szerint az édesapja szombaton gyilkosság áldozata lett.

A Forma-1-ben 2010 és 2012 között a Renault, a Lotus, illetve a Caterham színeiben versenyző, 57 futamon 64 pontot, egy dobogós helyezést és egy leggyorsabb kört elérő Vitalij Petrov a Portugál Nagydíj hétvégéjén teljesített először szolgálatot, mint az FIA sportfelügyelői testületének pilóta tagja, miután jelezte a Nemzetközi Automobil Szövetségnek, hogy érdekli a feladat. A 36 esztendős orosz a futamon azonban már nem lesz jelen, miután szombaton meggyilkolták az édesapját.

Vitalij Petrov azonnal hazautazott, miután megtudta, hogy meghalt az apja Forrás: Artyom Geodakyan/TASS/Artyom Geodakyan

Orosz sajtóhírek szerint

Alexander Petrov üzletemebert, a helyi városi tanács tagját viborgi háza mellett lőtték le, a mentőket pedig egy szemtanú értesítette, ők azonban már nem tudtak segíteni.

Az orosz TASS hírügynökség jelentése szerint a rendőrség nem zárta ki, hogy idősebb Petrovot távcsöves puskával ölték meg.

Az FIA a következő rövid közleményt adta ki: „Az FIA megerősíti, hogy személyes gyász miatt Vitalij Petrov, a 2020-as Portugál Nagydíj versenyzői felügyelője nem látja el a feladatait a hétvége hátralevő részében. Az FIA együttérez Vitalijjal és családjával ezekben az időkben."

Bruno Correia (jobbra) váltja Petrovot Forrás: Dave Benett/Getty Images/2019 David M. Benett/David M. Benett

Az FIA azt is bejelentette, hogy Petrov helyét a Formula E és WTCR-versenyek biztonsági autójának sofőrje, Bruno Correia veszi át. „Mindenekelőtt lélekben Vitalijjal és a családjával vagyunk” – fejezte ki részvétét Michael Masi, az FIA versenyigazgatója is.

A COVID-teszttel és hasonlókkal kapcsolatban mindent elrendeztünk. Nagyon hálásak vagyunk neki, és amint mondtam, lélekben Vitalijjal és családjával vagyunk."