Toto Wolffhoz hasonlóan már Vettel is az Aston Martin részvényese

Forma-1, Eifel Nagydíj, Sebastian Vettel, Scuderia Ferrari
NUERBURG, GERMANY - OCTOBER 08: Sebastian Vettel of Germany and Ferrari walks the track during previews ahead of the F1 Eifel Grand Prix at Nuerburgring on October 08, 2020 in Nuerburg, Germany. (Photo by Clive Mason - Formula 1/Formula 1 via Getty Images)
Vágólapra másolva!
Sebastian Vettel megerősítette, hogy részesedést szerzett az Aston Martinban, ennél többet azonban nem igazán volt hajlandó elárulni a befektetéséről.

Toto Wolff után Sebastian Vettel is részesedést szerzett az Aston Martin Lagondában, árulta el a négyszeres világbajnok az Eifel Nagydíjon. A jövőre a Racing Point átnevezésével az F1-be beszálló sportautógyártó nemrég jelentette be, hogy szerződtette az idei év végén a Ferrarit elhagyó német pilótát, aki nem volt túl bőbeszédű újonnan szerzett részvényeivel kapcsolatban.

Vettelnek már az Aston Martin részvényese is amellett, hogy jövőre náluk versenyez Forrás: Formula 1 via Getty Images/2020 Formula One World Championship Limited/Clive Mason

Toto Wolff az idei év elején vásárolt részesedést az Aston Martinban, amit akkor sokan úgy értelmeztek, hogy elhagyja a Mercedest, és a silverstone-i gárdánál folytatja a pályafutását. Vettel esetében ilyen pletykáknak nincs alapja, hiszen ő valóban a brit gyártó újdonsült F1-es csapatához szerződik, és vélhetően a részesedése is valamilyen kapcsolatban állhat a szerződésével, akár díjazás gyanánt. A másik lehetőség, hogy Vettel ettől függetlenül vásárolt részvényt, mintegy gesztust téve a csapat irányába, jelezve, hogy teljes mellszélességgel a projekt mögött áll. Mivel a sajtótájékoztatón nem hangzott el a részéről a „venni" szó, vélhetően előbbi a helyzet.

„Szerintem mindenki azt csinál a pénzével, amit akar – nyilatkozta a Nürburgringen. – Amennyire tudom, az Aston Martin tőzsdei cég, amelybe mindenki szabadon befektethet.

Hiszek a projektben, úgy döntöttem, hogy a részese leszek, és izgatottan várom, hogy mi történik, amikor jövőre belevágunk és egy új csapatban kezdek."

Nem mondott sokat a részvényekről Forrás: AFP/Ina Fassbender

Vettelt arról is megkérdezték, bántja-e, hogy az Aston Martinhoz szerződésével elképzelhető, hogy Sergio Pérezt kiszorította a Forma-1-ből.

De ti írjátok a híreket, úgyhogy szerintem egy kicsit többet tudtok nálam, vagy legalábbis hamarabb információhoz juttok. Megérdemli, hogy a Forma-1-ben legyen, de nem tudom, hogy mik az opciói, vagy mihez akar kezdeni."