Valentino Rossi is felköszöntötte a McLaren születésnapos pilótáját

Forma-1, Lando Norris, McLaren, Török Nagydíj 2020, csütörtök
ISTANBUL, TURKEY - NOVEMBER 12: Lando Norris of Great Britain and McLaren F1 talks in the Drivers Press Conference during previews ahead of the F1 Grand Prix of Turkey at Intercity Istanbul Park on November 12, 2020 in Istanbul, Turkey. (Photo by Antonin Vincent - Pool/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Lando Norris pénteken ünnepelte 21. születésnapját, ez alkalomból pedig nem más, mint példaképe, a hétszeres MotoGP-világbajnok Valentino Rossi üzent neki. 

A Török Nagydíj pénteki napján Lando Norris betöltötte a 21. születésnapját. A brit pilótát többek között az a Valentino Rossi köszöntötte fel, akire példaképként tekint, a tavalyi Olasz Nagydíjon például olyan sisakfestést használt, amely a MotoGP legendájának fejvédőjére hajaz.

Rossi felköszöntötte Norrist

„Ciao Lando, boldog születésnapot! – kezdte a MotoGP Twitter-oldalán közzétett videóban a gyorsaságimotoros-világbajnokságok történetében összesen kilenc elsőséget begyűjtő olasz versenyző. – Ez a huszonegyedik, ami egy fontos szám az Egyesült Királyságban.

Norrist a csütörtöki sajtótájékoztatón arról faggatták, hogy szerinte kap-e ajándékot a csapatától. A McLaren pilótája a maga humoros stílusában válaszolta meg a kérdést, csapattársa viszont meg sem tudott szólalni a témában.

„Hogy számítok-e ajándékokra? Igen, a csapat minden tagjától egyre. Legalább. A legjobban azt várom, hogy mindenkitől kapjak ajándékot – jelentette ki, majd arra a kérdésre is válaszolt, hogy ebbe a mellette ülő Carlos Sainzot is beleérti-e. – Igen. Én korábban adtam neki valamit.”

Ezután Sainz másodperceken keresztül csak csendben meredt az őt kérdező riporterre, aki végül sok szerencsét kívánt a témával kapcsolatban, Norris pedig elnevette magát.

Norris hatalmas tortát kapott csapatától

Azt nem tudjuk, hogy Norris Sainztól végül kapott-e valamit, de az biztos, hogy Törökországban a McLaren felköszöntötte születésnaposát. Még az első szabadedzés előtt Andreas Seidl csapatfőnök adott át neki egy tortát, igaz, 21 helyett csupán 6 gyertyával, később pedig a rádión keresztül is megkapta az ilyenkor szokásos jókívánságokat.

Versenymérnöke is felköszöntötte

Ami a jeles napon mutatott teljesítményét illeti, Norris egyelőre nem lehet maradéktalanul elégedett. A végeredmény szempontjából nem mérvadó első szabadedzésen a 7. lett, délután viszont már csak a 10. legjobb időt autózta, ráadásul Sainz még nála is hátrébb, a 14. pozícióban végzett.