Albon nem adja fel, újra versenyezni akar az F1-ben

Forma-1, Abu-dzabi Nagydíj, Alexander Albon, Red Bull Racing
ABU DHABI, UNITED ARAB EMIRATES - DECEMBER 10: Alexander Albon of Thailand and Red Bull Racing walks in the Paddock during previews ahead of the F1 Grand Prix of Abu Dhabi at Yas Marina Circuit on December 10, 2020 in Abu Dhabi, United Arab Emirates. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Alexander Albon rendkívül csalódottan vette tudomásul, hogy jövőre csupán tesztpilótaként számítanak rá a Red Bullnál. A thai pilóta kijelentette, mostantól a 2022-es visszatérés lebeg a szeme előtt. A helyére lépő Sergio Pérez a közösségi médiában biztatta kollégáját.

Alexander Albon először szólalt meg azóta, hogy a Red Bull bejelentette, jövőre nem kap állandó ülést az F1-ben, hiszen Sergio Pérez lesz Max Verstappen csapattársa. A thai versenyző ugyan nem marad munka nélkül, de érthető módon nagyon csalódott volt a bejelentés után.

Albon csalódottan vette tudomásul a történteket

A szezon nagy részében Albon igencsak gyenge teljesítményt mutatott, ezért az év második felében már rendre felmerült, hogy megtarthatja-e ülését. Abu-Dzabiban viszont magához képest kifejezetten jól szerepelt, így még reménykedhetett abban, hogy jövőre is ő vezetheti az egyik Red Bullt, de a csapat végül más döntést hozott.

– írta egy Instagram-bejegyzésben. – Mindent beleadtam, de ez nem volt elég. Hatalmas köszönetet szeretnék mondani mindenkinek, aki a szezon során támogatott engem, főleg a thai szurkolóimnak. Sokféle vélemény látott napvilágot, de ti mindig átlendítettetek ezeken.”

A kétszeres dobogós az F1-től nem fog eltávolodni, hiszen jövőre ő lesz a Red Bull teszt- és tartalékpilótája, Christian Horner, az energiaitalosok csapatfőnöke pedig kiemelte, hogy fontos szerepe lesz a 2022-re történő fejlesztésekben. Albonnak az a célja, hogy ennek gyümölcsét ő arathassa le a pályán.

Ennél több van bennem, mostantól pedig arra koncentrálok, hogy 2022-ben visszatérjek, és a thai zászló ismét loboghasson.”

Kérdés, hogy a thai pilótának lesz-e helye a Red Bull kötelékében. Ha a 2021-ben bemutatkozó Cunoda Juki jó teljesítményt nyújt az Alpha Tauriban, akkor könnyen lehet, hogy már egy év után felkerül a nagycsapathoz, és persze Pérezt sem szabad leírni. Előbbi esetben az Alpha Tauri kapuja nyitva állhat Albon előtt, főleg akkor, ha a juniorok között nem lesz kiemelkedően szereplő pilóta.

Albon már 2022-re készül Forrás: Getty Images/2020 Getty Images/Mark Thompson

A thai pilóta előtt ugyanakkor számos jó példa is akad. Legutóbb Esteban Ocon került parkolópályára, de egy év kihagyás után a Renault-tól kapott szerződést, Rajta kívül olyan világbajnokok is hasonló utat jártak be, mint Damon Hill, Mika Häkkinen vagy Fernando Alonso.

A helyére lépő Pérez is vigasztalta

Miután megtörtént a bejelentés, Albont többen is elkezdték vigasztalni a közösségi médiában. Közülük is kiemelkedik az a Pérez, aki pont az ő ülését szerezte meg a Red Bullnál. „Vissza fogsz térni! Még mindig nagyon fiatal és tehetséges vagy, ne add fel! – írta a Twitteren a Forma-1 hivatalos csatornájának a posztjára reagálva.

Russell is biztatta barátját

A döntés mellett George Russell sem ment el szó nélkül. „Vissza fogsz térni, haver!” – írta az Instagramon, és a szöveg mellé egy közös képet osztott meg. A két pilóta rendkívül jó viszonyt ápol, a karantén időszaka alatt Charles Leclerc-rel és Lando Norrisszal együtt rengeteget játszottak online, amit élőben közvetítettek.