Vágólapra másolva!
Két korábbi F1-es pilóta is kórházi kezelésre szorul különböző sérüléseik miatt. Alex Zanardi nyáron szenvedett életveszélyes közúti balesetet, de karácsony előtt biztató hírek érkeztek az állapotáról, a korábbi háromszoros világbajnok Sir Jackie Stewartnak pedig térdműtétje volt.

Életveszélyes nyári biciklibalesete óta először érkeztek biztató hírek a korábbi F1-es pilóta és paralimpikon Alex Zanardi állapotáról. Az olasz sportoló egy teherautóval ütközött, amikor egy közúti biciklitúrán áttért a szemközti sávba, súlyos fejsérülései miatt az orvosok eleinte nem tudtak prognózisokat felállítani.

Zanardi a Hungaroringen 2018-ban Forrás: Hoch Zwei / Juergen Tap/Hoch Zwei/Juergen Tap

Zanardit nemrég egy, az otthonához közelebb lévő rehabilitációs intézetbe szállították és a Corriere della Sera most arról számolt be, hogy javulni kezdett az állapota. A lap szerint Zanardi lát és hall, beszélni egyelőre nem tud, mert elővigyázatosságból még mindig intubálják, de hamarosan ez is véget érhet, ahogy a koponyarekonstrukciós műtétei is.

Az 54 éves legenda kézjelekkel kommunikál, képes kezet fogni és felmutatni a hüvelykujját, megismeri a feleségét, Danielát is, aki minden nap meglátogatja őt.

A napokban az olasz pilóta egykori csapatfőnöke, Sir Frank Williams is kórházba került, a nevét viselő istálló közleménye szerint az állapota stabil, de további részleteket egyelőre nem fedtek fel. Szintén ellátásra szorul a korábbi háromszoros világbajnok Sir Jackie Stewart is, aki az interneten keresztül a kórházból jelentkezett be a BBC díjátadó gáláján.

Sir Jackie Stewart több márkát is képvisel az F1-ben Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Robert Cianflone

A 81 esztendős Stewart térdműtéten esett át, de arra számít, hogy a 2021-es szezon rajtjára teljesen meggyógyul és folytathatja munkáját márkanagykövetként. A skót legenda egy alapítványt is működtet, amelynek célja a demencia legyőzése, erről is beszélgettünk vele a 2019-es Magyar Nagydíjon készült interjúnkban.